0

Ο νέος αυτοκινητόδρομος που δημοπρατείται άμεσα θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Κεντρικής Ελλάδος, μειώνοντας το χρόνο από τη Λαμία μέχρι το Αντίρριο στη μιάμιση ώρα.

Ο διαγώνιος οδικός άξονας, τμήμα του υπό κατασκευή Ε65, θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό και θα «φέρει» πιο κοντά τη νοτιοδυτική Ελλάδα με τη Στερεά, τη Θεσσαλία και κατ’ επέκταση με τη Μακεδονία. Επίσης, με την ολοκλήρωση του έργου, θεωρείται βέβαιο πως θα διευκολυνθούν και οι εμπορευματικές μεταφορές, καθώς τα λιμάνια του Βόλου και της Πάτρας θα συνδέονται πιο άμεσα.

Ιδιαίτερη αξία στο συνολικό έργο θα έχει τμήμα «Μπράλος – Άμφισσα», με συνολικό μήκος 25 χιλιόμετρα, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και ισάριθμους κόμβους. Περιλαμβάνει, επίσης, την παράκαμψη Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα. Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Σημειώστε πως ο ανοιχτός διαγωνισμός για το συγκεκριμένο τμήμα, αξίας 285.500.000 ευρώ, δημοσιεύτηκε την τελευταία μέρα του 2021.

Με το πέρας των εργασιών, που υπολογίζεται σε μερικά χρόνια από σήμερα, η απόσταση των 185 χιλιομέτρων, μεταξύ Λαμίας και Πάτρας η οποία καλύπτει σε πάνω από τρεις ώρες, θα μειωθεί στα 160 χιλιόμετρα και ο αντίστοιχος χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί στο μισό.

Προχωρούν τα έργα στον Ε 65

Την ίδια στιγμή οι εργασίες στο Ε 65 προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με την πρόοδο στο νότιο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα να έχουν φτάσει στο 77,14%. Σημαντικό στοιχείο εδώ θα αποτελέσει η «δύσκολη» σήραγγα Όθρυος που θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο μήκους 110 χιλιομέτρων που θα συνδέει τη Λαμία με τα Τρίκαλα παρακάμπτοντας τις στροφές του Δομοκού. Συνολικά, στο άμεσο μέλλον, η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα θα μειωθεί στις 3 ώρες.

πηγη-car&motor.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International

Previous article

Τραγωδία στην Άρτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – «Αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός του πνεύμονας»

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured