ΕΠΣΦ: Αποφάσεις για δηλώσεις συμμετοχής, πρωταθλήματα και Κύπελλο 2026-2027

Η ΕΠΣ Φθιώτιδας ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2026-2027. Αφορούν δηλώσεις συμμετοχής, πρωταθλήματα και Κύπελλο.

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

=

Η Ε.Ε. της ΕΠΣΦ, κατά τη συνεδρίασή της στις 5 Ιουνίου 2026, αποφάσισε τα παρακάτω για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027.

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας θα πρέπει να αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026.
  • Τα σωματεία της Β΄ Κατηγορίας θα πρέπει να αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.
  • Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Υποδομών την αγωνιστική περίοδο 2026-2027 θα ενημερωθούν με νεότερο έγγραφο για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.

Έναρξη πρωταθλημάτων

  • Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας: πιθανή ημερομηνία έναρξης 19 Σεπτεμβρίου 2026.
  • Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας: πιθανή ημερομηνία έναρξης 10-11 Οκτωβρίου 2026.
  • Πρωτάθλημα Υποδομών: οι ημερομηνίες έναρξης θα γνωστοποιηθούν με νεότερο έγγραφο.

Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων ΕΠΣ

  • Έναρξη Κυπέλλου για τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας: πιθανή ημερομηνία 12-13 Σεπτεμβρίου 2026.
  • Έναρξη Κυπέλλου για τα σωματεία της Β΄ Κατηγορίας: πιθανή ημερομηνία 3-4 Οκτωβρίου 2026.
  • Η συμμετοχή των σωματείων στο Κύπελλο θα είναι δωρεάν.
  • Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο ή Κυριακή μέχρι την ημιτελική φάση.
  • Οι αγώνες των σωματείων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών θα ορίζονται κατά περίπτωση.
  • Οι αγώνες μέχρι και την ημιτελική φάση θα είναι νοκ άουτ.
  • Σε περίπτωση που κληρωθεί σωματείο της Β΄ Κατηγορίας να αγωνιστεί με σωματείο της Α΄ Κατηγορίας ή της Γ΄ Εθνικής, ο αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα του σωματείου της Β΄ Κατηγορίας.

Κληρώσεις Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων

Οι ημερομηνίες των κληρώσεων θα γνωστοποιηθούν με νεότερο έγγραφο της ΕΠΣΦ.

Ηλικιακά όρια ποδοσφαιριστών για τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας

  • Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα ενός ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί από 1/1/2007 και μεταγενέστερα, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλήματος.
  • Θα επιτρέπεται η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα ενός ποδοσφαιριστή που είναι γεννημένος μέχρι την 31/12/1988.
  • Για τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας που θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο ισχύουν όσα προβλέπονται στην προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027.

Προπονητές

Ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 6 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ και στον νέο αθλητικό νόμο.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.