Επιστρέφουν στην Αττική οι αστυνομικοί από τις φυλακές Δομοκού;

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/05/20 at 1:30 ΜΜ
2 Min Read

Πολύς λόγος έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την τύχη της Αστυνομικής Δύναμης που είχε πλαισιώσει την φυλακή Δομοκού αφότου η προηγούμενη κυβέρνηση ανακοίνωσε την μετατροπή της σε σωφρονιστικό κατάστημα Γ τύπου ,δηλαδή φυλακή υψίστης Ασφαλείας.
Σήμερα στο αστυνομικό τμήμα της φυλακής Δομοκού υπηρετούν περίπου 150 αστυνομικοί. Όλοι σχεδόν μετακινήθηκαν οικειοθελώς από άλλες αστυνομικές Διευθύνσεις και κυρίως από την Αττική.
Η νέα κυβέρνηση με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου αποφάσισε την ακύρωση μετατροπής του Δομοκού ως φυλακής υψίστης ασφαλείας.
Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στον Κορυδαλλό οι περισσότεροι κρατούμενοι για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις π.χ. 17 Νοέμβρη , άλλωστε αυτό ήταν και δικό τους αίτημα και κατ΄ επέκταση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος της Φυλακής.
Κατά διαστήματα η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Φθιώτιδας ,αλλά και τοπικοί θεσμικοί παράγοντες όπως ο περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, βουλευτές κ.α. ζητούν η δύναμη αυτή να παραμείνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν κυρίως σε περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες.
Όμως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δύναμης θα επιστρέψει στην Αττική. Ελάχιστοι θα παραμείνουν στην Φθιώτιδα ,άλλοι να μετακινηθούν προς την Εύβοια ή άλλους Νομούς της Περιφέρειας.
Το θέμα είχε τεθεί και στον Υπουργό προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση κατά την επίσκεψη του στην Λαμία και ο ίδιος αρχικά είχε συμφωνήσει σε μια τέτοια προοπτική.
Όμως πλέον σε θέματα που αφορούν την ελληνική αστυνομία σε επίπεδο περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος τον πρώτο λόγο έχει πλέον ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο επιδίδεται σε αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού του.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές των άλλων Νομών και ειδικότερα της Φθιώτιδας έχουν άποψη και ποια είναι αυτή;

lamiafm1.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content