Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή στο Διοικητή της ΤτΕ για το κλείσιμο καταστημάτων και απομάκρυνση ΑΤΜ απέστειλε ο Φάνης Σπανός

Επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα το κλείσιμο καταστημάτων και την απομάκρυνση ATM’s όλων των συστημικών Τραπεζών στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά την τελευταία τριετία και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν, απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός.

 

Η επιστολή του κ. Σπανού κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τους Βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Φάνης Σπανός αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Αρχικώς, και με την ευκαιρία της ανανέωσης των καθηκόντων σας ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, θα ήθελα να ευχηθώ μια ακόμη ευδόκιμη και παραγωγική θητεία.

Γνωρίζοντας το σοβαρό ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα της περιοχής μας και όχι μόνο, επιθυμώ να σας θέσω το ακόλουθο ιδιαιτέρως σημαντικό για την Περιφέρειά μας ζήτημα. Κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία όλο και περισσότερα υποκαταστήματα συστημικών τραπεζών παύουν τη λειτουργία τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται καθημερινά όλο και δυσκολότερη. Δεδομένων, μάλιστα, των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στα λιγοστά εναπομένοντα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία.

Σίγουρα γνωρίζετε, ωστόσο είναι άξιο αναφοράς, πως στα μέρη όπου παύει η λειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων διαβιούν και κάτοικοι, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά λόγω ηλικίας και πρόσβασής τους στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Ως εκ τούτου, αναγκάζονται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την οικία τους, με αποτέλεσμα τόσο την οικονομική όσο και τη σωματική τους επιβάρυνση. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και με την κατάργηση πολλών Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) από αρκετές περιοχές ανά τη Στερεά Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία 3 χρόνια η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος έπαυσε τη λειτουργία τουλάχιστον 9 υποκαταστημάτων, πλέον των ΑΤΜ στους δήμους Αγράφων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Δωρίδος, Δελφών,  Ερέτριας, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Μακρακώμης, Ορχομενού και Χαλκιδέων. Η Τράπεζα Πειραιώς περιόρισε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων και ΑΤΜ της στους Δήμους Δωρίδας, Ερέτριας και Καρύστου, ενώ έκλεισε υποκαταστήματα στους Δήμους  Λαμιέων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Δομοκού, Λοκρών, Μακρακώμης και Δελφών. Η Τράπεζα Eurobank έπαυσε τη λειτουργία υποκαταστημάτων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Λαμιέων, Λοκρών και Δελφών, ενώ η Τράπεζα Alpha Bank στους Δήμους Χαλκιδέων και Στυλίδας.

Σύμφωνα με τα ως άνω διαλαμβανόμενα, παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το σημαντικό αυτό θέμα της μείωσης των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των ATMs στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και προβείτε ενδεχομένως σε σχετική ρύθμιση ή κινητροδότηση για την αποκατάστασή του. Η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για στρατηγικούς μας στόχους, όπως η οικονομική ανάπτυξη, αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας.»

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φάνης Χ. Σπανός

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.