Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την “προχωρημένη διάσωση της 7ης ΕΜΑΚ σε ορμητικά νερά σε Άραχθο και Βοϊδομάτη” [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε η  “Προχωρημένη Σχολή Διάσωσης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών  Καταστάσεων” διάρκειας 70 ωρών , που υλοποίησε το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας με την συμμετοχή 10 ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας και 2 ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.

Το θεωρητικό μέρος έγινε στη Λαμία και η πρακτική άσκηση στο ποταμό Άραχθο και Βοϊδομάτη στα Ιωάννινα. Οι στόχοι του προγράμματος ήταν  κατάβαση ποταμού με βάρκα rafting και αναγνώριση όλων των υδροτοπογραφικών στοιχείων που συναντάμε στο ποτάμι,  εξάσκηση σε τεχνικές δάσωσης σε ποταμό με έντονη ροή, σενάριο έρευνας και δάσωσης, νυχτερινή εξάσκηση  σε τεχνικές διάσωσης και διάσωση από φράγμα.

Οι παραπάνω στόχοι επιτεύχθηκαν και οι εκπαιδευόμενοι κατανόησαν πλήρως την σημασία της ασφαλούς προετοιμασίας για την  επιτυχή συμμετοχή σε μια επιχείρηση διάσωσης καθώς και την διανομή ρόλων στα μέλη της ομάδας διάσωσης. Οι συμμετέχοντες της σχολής παρέλαβαν από  Διεθνή Οργανισμό  βιβλίο με την ύλη της σχολής καθώς και ηλεκτρονικά την πιστοποίηση τους.

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε , τον εκπαιδευτή του προγράμματος κ. Γιάννη Χολέβα, τον Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ κ.Αντώνη  Μίχα και  τους συμμετέχοντες.

Και συνεχίζουμε…….

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΚ

ΠΑΡΗΓΟΡΗ ΜΕΡΣΙΝΑ

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια  της συνεχούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της  μονάδας μας, 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης των Στελεχών μας  ,πραγματοποιήθηκε  πρόγραμμα εκπαίδευσης  μέσω του Κ.Ε.Κ.- ΟΑΕΔ  Λαμίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε  «Προχωρημένη διάσωση σε ορμητικά νερά  ».  Η πρακτική εκπαίδευση έγινε  στα Τζουμέρκα στον  Άραχθο ποταμό και στο Ζαγόρι στο  Βοϊδομάτη ποταμό .

Ο  Διοικητής

 Αντώνιος  Δ.  Μίχας

Αντιπύραρχος

                                                                                                                       

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην Πτολεμαΐδα όταν η 33χρονη Παναγιώτα Τσαούση, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της....

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.