Ενισχύθηκε το κλίμα στην ελληνική οικονομία τον Ιούλιο – Στα «Τάρταρα» λιανικό εμπόριο και καταναλωτές

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Ανάμεικτα μηνύματα περνά για την ελληνική οικονομία η έκθεση της Κομισιόν για το οικονομικό κλίμα Ιουλίου, ειδικά σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο.

Και αυτό διότι ενώ γενικά το οικονομικό κλίμα όπως μετριέται συνολικά στους διάφορους κλάδους ωθήθηκε υψηλότερα, στο λιανικό εμπόριο κατέγραψε μια «βουτιά» η οποία δεν δικαιολογείται από την περίοδο την οποία διανύουμε εν μέσω της τουριστικής σεζόν, η οποία παραδοσιακά ευνοεί τις λιανικές πωλήσεις.

Έτσι, ενώ το οικονομικό κλίμα γενικά αυξήθηκε στις 109,1 μονάδες, από 106,1 τον Ιούνιο, το λιανικό εμπόριο σημείωσε μία πτώση από +21,8 σε -0,1 μονάδες, δηλαδή 21,9 μονάδες σύνολο.

Το κλίμα ανάμεσα στους καταναλωτές συνέχισε να είναι… ζοφερό, καθώς από -46,9 κατρακύλησε χαμηλότερα στις -47,6 μονάδες.

Καθοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των κατασκευών καθώς από τις 21,8 μονάδες έπεσε στις 18.

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανία (9,6 μονάδες από 3,2) και οι υπηρεσίες (30,2 μονάδες από 29,3).

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη τον Ιούλιο του 2025, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ενισχύθηκε τόσο στην ΕΕ (+1 μονάδες σε 95,3) όσο και στην Ευρωζώνη (1,6 μονάδες σε 95,8).

πηγή newsit.gr

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.