Ενισχυμένα «κεφτεδάκια»! Συνταγή για σουτζουκάκια με ζεστό ψωμί

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Το πιο γκουρμέ πιάτο είναι εκείνο που σου ξυπνά αναμνήσεις, σου αναστατώνει όλες τις αισθήσεις, σε κάνει να μην βλέπεις την ώρα να το φας. Και τα σουτζουκάκια είναι μία τέτοια πρόταση!

-Advertisement-

Υλικά

  • 500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλιτζ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

- Advertisement -

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με το κρασί. Το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε καθαρό μπολ. Εκεί προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί με τα χέρια μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Advertisement-
=Advertisement=

Παράλληλα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις τριμμένες ντομάτες, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τους κόκκους μπαχάρι και αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πλάθουμε με τον κιμά που ετοιμάσαμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας με φέτες ψωμιού που θα έχουμε «φρυγανίσει» στην τοστιέρα!

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *