Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Eύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την κρέμα
1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
Για τη βάση
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
1 κούπα ζεστό νερό
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Για τη βάση και συναρμολόγηση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα.
Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξε για 2 ώρες.
* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.
Πηγή: news.gr