Δόση εμβολίου θα πρέπει να κάνουν και όσοι νόσησαν μετά τον εμβολιασμό τους δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση και όσοι νόσησαν είτε πριν, είτε μετά τον εμβολιασμό τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που νοσούν από covid παρότι έχουν εμβολιαστεί, αλλά τα συμπτώματα είναι ελαφρά.

 

Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι σε ένα ποσοστό 10-15% εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα μπορεί να νοσήσουν και βαριά. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών άμεσα θα δοθούν οδηγίες για όσους νόσησαν μετά τον εμβολιασμό τους.

Το σχήμα του εμβολίου

Πάντως, σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου, ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και έρευνες έδειξαν ότι θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο όπως με αυτό της γρίπης.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι σύντομα θα ορισθεί το τελικό σχήμα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, το οποίο θα είναι με 3 δόσεις και ετησίως  αναμνηστική δόση.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ