«Ελεγε με κλάματα “πάρε με, είμαι γυμνός”»: Ακόμα μία καταγγελία για κακομεταχείριση στο Παπαγεωργίου

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read
papagiorgioy

Ακόμα μία καταγγελία για κακοποίηση στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη που υποστήριξε ότι ο 98χρονος πατέρας του δέχτηκε γροθιές ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Γυναίκα καταγγέλλει πως ο 90χρονος πατέρας της νοσηλευόταν και της τηλεφώνησε λέγοντάς της με κλάματα: «σε παρακαλώ πάρε με, δεν με φροντίζουν, είμαι γυμνός, θέλουν να με δέσουν, με άφησαν με την ίδια πάνα ώρες και δεν μπορούσα να κουνηθώ».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κόρη του ηλικιωμένου αποφάσισε να κάνει την καταγγελία επώνυμα μετά τον κ. Ασλανίδη. Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος είπε: «Ο πατέρας μου είναι 98 ετών, δεν ήταν ανήσυχος, είναι ήσυχος. Το μόνο που ζήτησε ήταν να φορέσει την πυτζάμα του γιατί κρύωνε. Δεν έκανε κάτι. Είναι λογικό αίτημα και στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να ικανοποιηθεί. Του αρνήθηκαν και σηκώθηκε να την πάρει. Του έβαλαν κάγκελα και τον έδεσαν. Τράβηξε τα χέρια του και ξεκίνησε μία να τον γρονθοκοπεί και η μία πλευρά του ήταν μελανιασμένη. Δεν ξέρω τι του έδωσαν ακριβώς. Μου είπε “αν δεν ερχόσουν δεν ξέρω αν θα ζούσα”. Δυστυχώς από το νοσοκομείο δεν είχα καμία απάντηση».

Η απάντηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Για τον 98χρονο πατέρα του δημοσιογράφου το νοσοκομείο ανέφερε: «ο ασθενής Α. Γ., ετών 98, εισήχθη στις 25-08-2022 και ώρα 22:30 μ.μ., στην Ουρολογική Κλινική, μέσω του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, λόγω αιματουρίας, με ιστορικό Ca προστάτη και λήψη αντιπηκτικής αγωγής λόγω κολπικής μαρμαρυγής. Για την αντιμετώπιση της αιματουρίας τέθηκαν συνεχείς πλύσεις ουροδόχου κύστης, μέσω ενός τρίαυλου καθετήρα Foley 22 fr. Σε ασθενείς με συνεχείς πλύσεις ουροδόχου κύστης πάγια τακτική του Νοσοκομείου είναι η ένδυσή τους με νοσοκομειακή ρόμπα, τόσο για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους αλλά και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ουροκαθετήρα.

Λόγω της υπονατριαιμίας, η οποία επιβεβαιώνεται εργαστηριακά, της μεγάλης ηλικίας αλλά και της αλλαγής περιβάλλοντος ο ασθενής ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος το απόγευμα στις 26-08-2022 και αφού εκτιμήθηκε από ψυχίατρο, τέθηκε σε αγωγή λόγω διάγνωσής του με οργανικό ψυχοσύνδρομο. Για την πρόληψη μιας ενδεχόμενης πτώσης, λόγω των επανειλημμένων προσπαθειών έγερσης από την κλίνη, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχοκινητικά ανήσυχων ασθενών και πάντοτε ύστερα από ιατρική οδηγία

  • τοποθετήθηκε το συνηθισμένο κιγκλίδωμα προκειμένου να αποφευχθεί πτώση του και
  • λόγω της έντονα επαναλαμβανόμενης προσπάθειας αφαίρεσης των καθετήρων από τον ίδιο περιορίστηκαν με ατραυματικούς ιμάντες τα άνω άκρα του για να αποφευχθεί ο αυτοτραυματισμός του. Οι μώλωπες που αναφέρθηκαν οφείλονται στη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων και στη βίαιη από τον ίδιο τον ασθενή αφαίρεση των περιφερικών φλεβοκαθετήρων και όχι σε βιαιοπραγία, όπως αναφέρθηκε.

Η Ιατρική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Νοσηλευτική Υπηρεσία με σεβασμό στους νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν δημιουργήσει πρωτόκολλο αποτελεσματικής διαχείρισης ασθενών με οργανικό ψυχοσύνδρομο, το δε προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει καθημερινά τις μέγιστες προσπάθειες για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων αποκλιμάκωσης και την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών αυξημένης φροντίδας με γνώμονα πάντοτε τη μη προσβολή της προσωπικότητας του ασθενούς».

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content