Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι : Σενάρια για ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών από τούρκο καθηγητή

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/14 at 2:10 ΜΜ
2 Min Read
tourkoi

Σύμφωνα με τούρκο καθηγητή, οι δηλώσεις Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Εφές 2022», δίνει το σήμα για μια διαδικασία ναυτικού αποκλεισμού των νησιών. Χωρίς όρια, φαίνεται πως είναι ο παραλογισμός της Άγκυρας, με ΜΜΕ, να διακινούν απόψεις και ακραία σενάρια που κάνουν λόγο ακόμη και για ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Το σενάριο για τον ναυτικό αποκλεισμό των ελληνικών νησιών, αν η Ελλάδα δεν τα αποστρατιωτικοποιήσει όπως ζητά η Τουρκία, έβαλε στο τραπέζι τούρκος καθηγητής, που βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν.Όπως είπε ο διευθυντής της Hürriyet, Αχμέτ Χακάν, με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Εφές 2022», έδωσε την εντύπωση επιχείρησης στα νησιά.

Ακραία σενάρια για τα σχέδια του Ερντογάν
«Ο πρόεδρος είπε στην Ελλάδα “σταμάτα τη στρατιωτικοποίηση, δεν κάνω πλάκα». Αυτή η δήλωση έδωσε την εντύπωση μιας επιχείρησης, αλλά εσείς λέτε πως είναι το σήμα της έναρξης μιας διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εράι Γκιουτσουλέρ.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή αφορά «στην απομόνωση των νησιών, τον αποκλεισμό τους».

«Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και τις εξόδους των νησιών. Δηλαδή αν η Τουρκία πει ότι αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να τα αποκλείσει και να πει πως θα τερματιστεί ο αποκλεισμός όταν θα φύγουν τα όπλα. Δηλαδή δεν τους επιτρέπει να να προμηθευτούν αγαθά από την υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε.

in.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content