Υλικά
400 gr. κανταϊφι
200 gr λιομένο βούτυρο
Για το σιρόπι
Το κάθε ποτήρι είναι 250 ml
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
3 κρόκους αυγού
3 ποτήρια γάλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
1/2 κ.γ. βανίλιας η ξύσμα ενός λεμονιού
2 κρέμες σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνεται στο ταψί. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο επάνω. Το ψήνεται για περίπου 20 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζεται στο μεταξύ το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ψημένο κανταΐφι και αφήνετε να απορροφηθεί.
Για την κρέμα
Ρίχνετε τους κρόκους και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε με μίξερ ξηρός μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το κόρv φλάουρ, την βανίλια,σιμιγδάλι και το γάλα. Ανακατώνεται τα υλικά και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. (προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράσει).
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και περιχύνετε το σιροπιασμένο κανταΐφι με αυτήν και τα αφήνετε να να κρυώσουν καλά.
Στο τέλος βάζετε από πάνω την σαντιγί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.