Εκλογές 2019: Τα ανοικτά μέτωπα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ στο δρόμο προς τις κάλπες

Νίκος Μώκος
By Νίκος Μώκος Tags: Add a Comment
5 Min Read

Βέβαιος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο CNN Greece , ότι η χώρα θα κυβερνηθεί και δεν θα αναγκαστεί να πάει σε νέες  εκλογές καθώς, όπως είπε, το πρώτο κόμμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα σχηματίσει κυβέρνηση. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί το αποτέλεσμα αν και ο ίδιος θα παλέψει όπως είπε για να μην έρθει η Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση της χώρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλη η προσοχή επικεντρώνεται στο ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν και θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως η προσπάθεια που γίνεται είναι να εκλεγούν βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από συνεργαζόμενα κόμματα ή μεμονωμένα πρόσωπα που λόγω των αλλαγών που έγιναν στις κοινοβουλευτικές ομάδες εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά, πως δίνεται «γραμμή» ώστε,  όπου αυτό είναι εφικτό, να επιλεγούν στελέχη που απηχούν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να είναι φιλικά προσκείμενοι στον Αλέξη Τσίπρα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι εμφανής και έχει να κάνει με τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας και το ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί στο εσωκομματικό βαρόμετρο. Λέγεται, μάλιστα, ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που είναι το νούμερο ένα αυτή τη στιγμή περιζήτητος σε όλες τις οργανώσεις που θέλουν κάποιον να μιλήσει, είναι ο υπουργός οικονομικών Ευ. Τσκαλώτος ο οποίος είναι πολύ «ανεβασμένος» κομματικά.

Ο κ. Τσακαλώτος εκπροσωπεί την ομάδα των 53. Ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας της αριστερής πολιτικής που είναι η συγκεκριμένη ομάδα, θέλει στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο να εκλέξει «δικούς» της βουλευτές έτσι ώστε να αποτελούν μια σοβαρή ενισχυμένη συνιστώσα προκειμένου να παρεμβαίνουν με κείμενα και προτάσεις κάθε φορά που θεωρούν ότι η ηγεσία ξεφεύγει από τις ιδεολογικές της αρχές.

Πρόσωπα έκπληξη στη Νέα Δημοκρατία

Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει πέσει «σύρμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για χαμηλές πτήσεις χωρίς προκλήσεις και αλαζονεία στα στελέχη του. Ακόμη και τα πιο θορυβώδη στα τηλεοπτικά πάνελ. Ιδίως έχει δοθεί σύρμα στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη να κινηθούν με χαμηλότερη ταχύτητα και  μετριοπάθεια. Οι φαρμακερές γλώσσες λένε πως στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Καραμανλή, το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε επί τάπητος.

Την ίδια στιγμή ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει χαμηλούς τόνους στην συμπεριφορά των υποψηφίων βουλευτών αλλά φαίνεται ότι δεν τον ακούνε όλοι καθώς υπάρχουν φαινόμενα ορισμένων υποψηφίων βουλευτών που ράβουν υπουργικό κοστούμι από τώρα. Αυτό δείχνει η συμπεριφορά κάποιων που από τώρα στα τηλεοπτικά πάνελ  μιλάνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων σαν να έχουν ήδη υπογράψει το προεδρικό διάταγμα με το οποίο έχουν οριστεί υπουργοί .

Βλέπετε, όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έχει ήδη βρει τον νέο υπουργό οικονομικών τα τηλέφωνα μεταξύ των βουλευτών πήραν φωτιά αναζητώντας το νέο «Τσάρο» της ελληνικής οικονομίας. Το ποιος θα είναι τελικά θα φανεί την επομένη των εκλογών όπως και ποιος θα είναι ο νέος υπουργός εξωτερικών για τον οποίο λένε ορισμένες πληροφορίες ότι θα είναι πρόσωπο έκπληξη και όχι κοινοβουλευτικό στέλεχος. Κάποιος με ευρωπαϊκό παρελθόν πολύ άμεσο τον οποίο γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες για τη σοβαρότητά του.

Αγωνία στο ΚΙΝΑΛ για τα ποσοστά

Με την αγωνία ζούνε στην Χαριλάου Τρικούπη για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν το βράδυ των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Η κίνησης της Φώφης Γεννηματά να θέσει εκτός ψηφοδελτίου επικρατείας τον Ε. Βενιζέλο, όπως επίσης τα γνωστά οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος που οι περισσότεροι είναι μπερδεμένοι με ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ έχει ως αποτέλεσμα το άγχος που έχουν τα στελέχη να είναι έντονο.

Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΚΙΝΑΛ να αντέχει στις πιέσεις που δέχεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενώ η Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πλην εξαιρέσεων σε ορισμένα νομοσχέδια  όπως τη Συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την ενίσχυση που θέλει η κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη μείωση των πλεονασμάτων. Αυτό ξεκαθαρίζει η ίδια ότι δεν είναι συγκυβέρνηση και δεν αποτελεί συνέχει της προηγούμενης συνεργασίας που έγινε επί κυβέρνησης Α. Σαμαρά.

Πηγή:cnn.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *