Η αμερικανική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να μπορεί να μας πάρει ο ύπνος είτε πρωί είτε βράδυ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα σε μόλις δύο λεπτά

Σε περιόδους στρατιωτικής άσκησης, ο ύπνος είναι πραγματικά μια πολυτέλεια, καθώς οι στρατιώτες μπορούν να κοιμούνται μόνο για λίγες ώρες, άρα δεν υπάρχει τίποτα πιο βασανιστικό από το να προσπαθούν να κοιμηθούν έστω και για λίγο αλλά να μην μπορούν λόγω αϋπνίας.

Αν και νοιώθουν εξαντλημένοι, τους ενοχλούν οι θόρυβοι γύρω τους, σκέφτονται τα γεγονότα της ημέρας ή αγχώνονται ότι σε 2-3 ώρες θα πρέπει να ξυπνήσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν.

Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους: αν δεν κοιμηθούμε σωστά θα πάρουμε λάθος αποφάσεις, θα απογοητεύσουμε ανθρώπους, δεν θα είμαστε αξιόπιστοι. Κάτι τέτοιο συνέβη και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών. Λόγω αϋπνίας έκαναν τραγικά λάθη, έριχναν πυρά σε συμμάχους ή σκοτώνονταν οι ίδιοι.

Ευτυχώς, η αμερικανική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να μπορεί να μας πάρει ο ύπνος είτε πρωί είτε βράδυ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

Μετά από 6 εβδομάδες πρακτικής, το 96% των πιλότων έπεφταν για ύπνο μέσα σε μόλις 120» ή και λιγότερο, ακόμα κι αν είχαν πιει καφέ ή ακόμα και με τον ήχο των πολυβόλων στα αυτιά τους.

Η μέθοδος συμπεριλαμβάνει τα εξής βήματα:

– προσαρμοστείτε στον χώρο που έχετε διαθέσιμο. Ας είναι άβολος όπως πχ ένα κάθισμα σε αεροπλάνο. Αρκεί να μπορείτε να απλώσετε τα πόδια σας. Οι πιλότοι μάθαιναν να κοιμούνται σε μια καρέκλα. Γι’ αυτό και στη συνέχεια οι αεροπορικές έφτιαξαν την business class.

–Σκεφτείτε ότι το πρόσωπό σας είναι το επίκεντρο των συναισθημάτων σας. Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε αργά και βαθιά. Στη συνέχεια χαλαρώστε και τους 43 μυς του προσώπου σας. Εκπνέετε όσο νοιώθετε να χαλαρώνουν τα μάγουλα, το στόμα, η γλώσσα και το σαγόνι σας.

Χαλαρώστε εντελώς τους 6 μύες που βρίσκονται στα βλέφαρά σας – σαν να ήσαστε νεκροί.

Οταν το πρόσωπο χαλαρώνει δίνεται το σήμα στο υπόλοιπο σώμα ότι πρέπει να ηρεμήσει.

– Αφήστε τους ώμους σας να πέσουν. Χαλαρώστε το πίσω μέρος του λαιμού και αναπνεύστε βαθιά. Μετά εκπνεύστε αργά, βγάζοντας όλη την ένταση. Σειρά έχουν τα μπράτσα σας. Ξεκινήστε με το χέρι που γράφετε. Σφίξτε αρχικά το μπράτσο και μετά αφήστε το να χαλαρώσει. Μετά τον βραχίονα και στο τέλος την παλάμη και τα δάχτυλα.
Συνεχίστε με την άλλη πλευρά.

– Επόμενο βήμα τα πόδια. Δώστε πρώτα εντολή στον δεξιό μηρό σας να βυθιστεί, όπως ένα νεκρό βάρος. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο στους μυς της δεξιάς γάμπας σας. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο για τον αστράγαλο και το κάτω μέρος του ποδιού σας. Νιώστε τους μύες να ατονούν, σαν να βυθίζεται το πόδι σας στο έδαφος. Συνεχίστε και με την αριστερή πλευρά.

– Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη. Μην σκέφτεστε τίποτα, όπως τι πήγε στραβά στη μέρα σας ή σε πόση ώρα πρέπει να ξυπνήσετε.

Κρατήστε το μυαλό σας σε ακινησία, διατηρώντας στο μυαλό σας μια στατική εικόνα. Φανταστείτε για παράδειγμα ότι είστε ξαπλωμένος σε έναν απαλό καναπέ σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Σκεφτείτε αυτή την εικόνα για 10»

Αν δεν δουλέψει, πείτε «μη σκέφτεσαι» ξανά και ξανά για τουλάχιστον 10»

Οταν θα έχετε χαλαρώσει σωματικά και το μυαλό σας είναι άδειο για τουλάχιστον 10» τότε θα μπορέσει να σας πάρει ο ύπνος.

Πηγή: newmoney. gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like