Έφτιαξαν ένα ρομπότ για να μας σερβίρει καφέ, χωρίς να περιμένουμε σε ουρές (pics) καφέ, χωρίς να περιμένουμε σε ουρές (pics)

2 Min Read

Οι ημέρες όπου θα πρέπει να περιμένουμε σε μεγάλες ουρές για να αγοράσουμε έναν καφέ ίσως να είναι πλέον μετρημένες.

Ο λόγος είναι το «Cafe X», η μηχανή των 25.000 δολαρίων η οποία διαθέτει ρομποτικό βραχίονα της Mitsubishi και είναι προγραμματισμένη με προκαθορισμένες κινήσεις προκειμένου να κατεβάζει κύπελλα και να προσφέρει καφέ.

Η ρομποτική μονάδα μπορεί να ετοιμάσει 120 κούπες καφέ την ώρα και ουσιαστικά είναι πλήρως λειτουργική καθώς μπορεί να εκπληρώσει 300-400 παραγγελίες την ημέρα ενώ οι τιμές είναι χαμηλές.

Η Cafe X Technologies παρουσίασε το πρώτο της περίπτερο στο Σαν Φρανσίσκο πέρυσι το οποίο συνδυάζει την εκπαίδευση πάνω στη λειτουργία της μηχανής και τη ρομποτική.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό εργάζεται για την εταιρεία Ammunition Group. Η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Victoria Slaker, αναφέρει στη χρήση animation εφαρμογών και στο διαδραστικό χαρακτήρα της εφαρμογής και δηλώνει σχετικά ότι «δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τους μπάρμαν ή τη σχέση που έχουν με τους πελάτες. Αλλά βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι το οποίο θα είναι πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον σε σχέση με μια συνηθισμένη μηχανή».

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θεωρεί ότι έχει σχέση με τα καταστήματα καφέ και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή μειώνει το χρόνο αναμονής των πελατών.

«Γνωρίζαμε ότι ένα ρομπότ θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό φλιτζάνι καφέ αλλά θέλαμε επίσης αυτό το φλιτζάνι καφέ να είναι ζεστό και φιλικό», αναφέρει ο 24χρονος εμπνευστής του, Henry Hu.

«Οι μπάρμπαν λειτουργούν σαν εργάτες σε εργοστάσιο», αναφέρει. «Μετακινούν συνεχώς φλιτζάνια γύρω γύρω και πατούν κουμπιά, κάτι που με έκανε να σκεφθώ ότι σίγουρα μπορεί να σχεδιαστεί ένα προϊόν το οποίο να αυτοματοποιεί αυτές τις βαρετές δουλειές με έναν πιο αποδοτικό τρόπο», συμπληρώνει.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *