Εύκολο γλυκό, γερμανικής προέλευσης; Γλυκιά πίτα με κεράσια

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
1 Min Read

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 3 – Μέτρια

-Advertisement-

Υλικά

Κεράσια
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
Ένα αυγό
2/3 φλιτζανιού γάλα
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Δύο φλιτζάνια αλεύρι
Τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

- Advertisement -

Πλένουμε τα κεράσια, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

-Advertisement-
=Advertisement=

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού. Κατόπιν προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Στο τέλος προσθέτουμε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.

Απλώνουμε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετουμε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορούμε να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους.

Ψήνουμε την πίτα στους 180o C για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.

Πηγή: news.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *