Ως τομή σε όλα όσα ίσχυαν έως σήμερα, χαρακτηρίζεται το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο κομίζει μία νέα φιλοσοφία για τη φροντίδα των δεσποζόμενων ζώων και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων, ιδίως, των σκύλων και των γατών.Τ ο πλαίσιο που εισάγεται, αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων, μέσα από τη συνεργασία Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Το νέο σχέδιο με την κωδική ονομασία Άργος, παρουσιάστηκε από τον Δήμο Δομοκού σε εσπερίδα όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Μπάμπη Λιόλιου

Με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα σχετικά με τα Αδέσποτα Ζώα και τη νέα νομοθεσία, που διοργανώθηκε από το Δήμο Δομοκού και τους Φιλόζωους Εθελοντές του Δήμου μας.
Παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας κ.κ. Καρακάντζας Αθανάσιος και Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας και των Π.Κ. του Νομού Φθιώτιδας κα Μπονέ Σταυρούλα, ο Διοικητής του Α.Τ. Δομοκού κ. Τσιαβάκης Κωνσταντίνος, ο Εκπρόσωπος του Π.Κ. Δομοκού κ. Αλεξόπουλος Αντώνιος, η Εκπρόσωπος του Κ.Υ. Δομοκού κα Νέντα Καμπάνι, ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φθιώτιδας πατέρας Δημήτριος Νασόπουλος, η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Φθιώτιδας κα Φούκα Κωνσταντίνα, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού κ. Μπαλκούρας Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Δομοκού, καθώς και πλήθος φίλων Εθελοντών και ενδιαφερομένων για το τόσο σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων ζώων.
Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις των ειδικών, που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως (κα Καμπάνι, κα Ντελή, κ. Μπατίκα και κ. Τσιαμπούλα)!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Φιλόζωους Εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά και τον αδιάκοπο αγώνα τους στην προσπάθεια επίλυσης του σοβαρού ζητήματος των αδέσποτων ζώων!
Τονίζοντας τη βελτίωση της παιδείας μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να συμπεριφερόμαστε στα ζώα όπως πραγματικά τους αξίζει, καταλήξαμε στο συμπέρασμα:
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ!
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ!
Η προσπάθεια σε όλους τους τομείς συνεχίζεται…

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like