Δημήτρης Τζιαχρήστας : Να συνεχιστούν τα προγράμματα Νιτρορύπανσης και να παραταθούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago
Updated 2022/05/27 at 3:20 ΜΜ
2 Min Read
Την συνέχιση των προγραμμάτων βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης μέχρι το 2027 και την παράταση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ μέχρι 30 Ιουλίου ζητά από το Υπoυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ.
Η Επιτροπή της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του πρώην Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα και στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ιωάννης Καραγιάννης. Τα θέματα που συζήτησε τη δυνατότητα συνέχισης των προγραμμάτων βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης μετά το 2022 καθώς και τη δυνατότητα υλοποίησης έργων αγροτικής οδοποιίας τόσο στους Περιφερειακούς όσο και στους Νησιωτικούς Δήμους με σταθερή χρηματοδότηση.
Ο κ. Τζιαχρήστας ενημέρωσε την Επιτροπή για τις επικείμενες πληρωμές τόσο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που εκκρεμούν από το 2021 και αφορούν μεταξύ άλλων σε προγράμματα Νιτρορύπανσης, Κομφούζιου, ζιζανιοκτονίας στους ορυζώνες, deminimis στις καλλιέργειες λεβάντας, ξηρών σύκων, επιτραπέζιας ελιάς πλην Καλαμών και καπνού, όσο και από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές και βυσσινιές) σε προανθικό στάδιο το 2021 προϋπολογισμού 20 εκ ευρώ.
Η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,τη συνέχιση και των δύο προγραμμάτων Βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης και στην επόμενη προγραμματική περίοδο θεωρώντας οτι τα δύο προγράμματα βοηθούν στην προστασία του εδάφους και της βιοποικιλότητας, στην προστασία των νερών μέσω της μείωσης των ρύπων, στην βελτίωση του ισοζυγίου των αερίων θερμοκηπίου και στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Επίσης ζητά την παράταση της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 έως και 30 Ιουλίου, διότι οπως τονίζει ο Δημήτρης Τζιαχρήστας παρά το θετικό βήμα της μεταφοράς των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό cloud (gov.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, εντούτοις το εγχείρημα αυτό προς το παρόν εμφανίζει προβλήματα και καθυστερήσεις στις διαδικασίες υποβολής των δηλώσεων.
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content