Δημήτρης Παπαστεργίου για το MyCoast: «Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν αναφορά»

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Για την εφαρμογή MyCoast, η οποία διατίθεται δωρεάν σε πολίτες με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Live News, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (30.4.24).

«Έρχεται η τεχνολογία να μας βοηθήσει. Γίνεται καταγραφή των παραλιών από πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες και παράλληλα ανοιχτά δεδομένα. Κάθε πολίτης μπορεί δωρεάν να την κατεβάσει», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου για την εφαρμογή MyCoast για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και τις παραλίες.

Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναφορά μέσω της εφαρμογής, ανώνυμη ή επώνυμη, και στην συνέχεια θα κάνει έλεγχο το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν στις παραλίες και να δουν τον χώρο που έχει νομίμως ενοικιαστεί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη επιχείρησης (με μπλε χρώμα).

«Ο πρωθυπουργός πάντα πίστευε ότι η ψηφιακή διακυβέρνηση και η τεχνολογία είναι η λύση στα προβλήματα που έχουμε κι αυτό κάνουμε κάθε μέρα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

newsit.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *