Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κάθειρξη 13 ετών στον καταδικασθέντα – Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/14 at 10:10 ΜΜ
1 Min Read
1 673 1

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον προπονητή ιστιοπλοΐας για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του.

Ειδικότερα, οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση  για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

«Η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε δεν το επιτρέπουν» επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Ωστόσο, νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή εξηγώντας: «Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» επεσήμανε.

Ζήτησε, ωστόσο, να μην του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.

«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά».

lifo.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content