Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή, βάλσαμο για το στομάχι.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Γι’ αυτούς η μαγειρίτσα είναι εφιάλτης και δεν μπορούν ούτε μια κουταλιά να δοκιμάσουν.
Εμείς λοιπόν βρήκαμε την καταπληκτική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για λαχταριστή χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάριαπου είναι η ιδανική λύση για όσους δεν θέλουν την συκωταριά.
Αλλωστε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προτιμούν την vegan εκδοχή της μαγειρίτσας.
Για όσους δεν τρώτε την κλασική μαγειρίτσα, αυτή η vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια θα σας ξετρελάνει!
Υλικά:
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα πλευρώτους πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια και χόρτα, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μαρούλι, τα μυρωδικά, με 3 φλ. νερό.
Αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει το ζουμί.
Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών.
Ανακατεύουμε καλά τη σούπα μέχρι να ασπρίσει και σερβίρουμε.
Καλή Ανάσταση!
Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου www.argiro.gr