Δεν υπάρχει λόγος να πετάξετε τις θρεπτικές και γεμάτες πρωτεΐνη χρυσοκίτρινες σφαίρες στα σκουπίδια.
Χρησιμοποιήσατε σε κάποια συνταγή μόνο ασπράδια αυγών και σας περίσσεψαν αρκετοί κρόκοι; Κανένα πρόβλημα!
Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, βάλτε τους κρόκους σε δοχείο, προσθέστε 1 κουταλάκι ζάχαρη ή 1 κουταλάκι αλάτι για κάθε 6 κρόκους, ανακατέψτε πολύ ελαφρά, κλείστε το δοχείο αεροστεγώς και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Χρησιμοποιήστε τους κρόκους που περιέχουν ζάχαρη για την παρασκευή γλυκισμάτων που θέλουν ψήσιμο, ενώ αυτούς με το αλάτι σε σάλτσες που απαιτούν αυγό για να δέσουν.
thessnews.gr