0

Το GIVMED υλοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη δωρεά φαρμάκων, με σύνθημα: “Δε θα λείπουν.”. Δε θα λείπουν τα φάρμακα που χρειάζονται, δε θα λείπουν οι στιγμές μας μαζί τους. 

Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους δημότες της Λαμίας, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης και Πάτρας να δωρίσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον, στα τοπικά γηροκομεία ή σε κοινωφελείς φορείς του δικτύου GIVMED.” αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, Συνιδρυτής & Υπεύθυνος Ανάπτυξης της οργάνωσης. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (210 300 7222) και του χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων μπορεί κανείς να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς, να παραδώσει τα φάρμακα που δε χρειάζεται  και να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας σε αυτή την τόσο ευάλωτη φάση της ζω ής τους.

Η καμπάνια υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τιμάμε. Υποστηρίζουμε. Ενισχύουμε. – Πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων για γηριατρικές μονάδες. κατά το οποίο, μέχρι σήμερα, έχουν δωρηθεί  13.113 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 63.882 Ευρώ σε 33 μη-κερδοσκοπικά γηροκομεία σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Λαμία, καλύπτοντας το 25% των αναγκών τους σε φάρμακα. Το πρόγραμμα του GIVMED χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα. 

Στην κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, το GIVMED συντόνισε δωρεές στο απαραίτητο υγειονομικό υλικό, προστατεύοντας τους 1.312 ωφελούμενους και εργαζόμενους των γηροκομείων από την πανδημία.

Λίγα λόγια για το GIVMED:

Το GIVMED είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και αποτελεί το πρώτο ελληνικό δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2016 με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των 34.000.000 κουτιών φαρμάκων που πετιούνται κάθε χρόνο αναξιοποίητα και των αναγκών σε φάρμακα για σχεδόν 2.300.000 ανθρώπους στην Ελλάδα  που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μέχρι σήμερα, στηρίζουμε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχουμε προσφέρει συνολικά 85.987 κουτιά φαρμάκων, αξίας 872.553€ μέσω ενός δικτύου 176 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νικολέτα Κουτσοθεοδωρή, Marketing Coordinator, GIVMED

nikoleta@givmed.org, +30 210 300 7222

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Κορονοϊός: Θεράπευσαν με εγχύσεις αντισωμάτων το φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά

Previous article

Βρήκαν στο δρόμο 1 εκατ. δολάρια και το παρέδωσαν στις αρχές (pic & vid)

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like