Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λαμίας/ Το μήνυμα του Μητροπολίτη και η... δράση της ΕΛ.ΑΣ! (εικόνες-video) - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Toπικά

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λαμίας/ Το μήνυμα του Μητροπολίτη και η… δράση της ΕΛ.ΑΣ! (εικόνες-video)

Published

on

Χτύπησε το “πρώτο κουδούνι” στα σχολεία της Λαμίας αλλά και ολόκληρης της χώρας, που υποδέχτηκαν σήμερα τους μαθητές τους. Τέρμα, λοιπόν, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, τα… κεφάλια μέσα. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες … πρωτάκια αλλά και μαθητές όλων των βαθμίδων συναντήθηκαν στο προαύλιο δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από άκρη σε άκρη της πόλης καλωσορίζοντας το νέο σχολικό έτος!

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι καλύπτονται τα κενά που εντοπίζονται σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Στην Λαμία στο 14ο και 20ο δημοτικό σχολείο τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος ο οποίος έστειλε και το δικό του μήνυμα στους μαθητές. Το παρών έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Γιώργος Κοτρωνιάς.


Να σημειώσουμε πως η ΕΛ.ΑΣ μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια οδικής συμπεριφοράς στους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς τους.

Από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

**Το κείμενο ανανεώνεται με νέες φωτό και βίντεο

                                          

Στο 4ο γυμνάσιο Λαμίας ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης παραβρέθηκε σήμερα στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 που έγινε στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο και στο 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, ενώ Aντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έδωσαν το παρών στα περισσότερα σχολεία του Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, σε δηλώσεις του ανέφερε:

««Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου μας χτύπησε. Η φροντίδα μας για τη διασφάλιση ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα στηρίζει και θα διευκολύνει τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας ήταν και παραμένει συνεχής. Τους καλοκαιρινούς μήνες προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε, σε συνεργασία πάντα με τις διευθύνσεις των σχολείων, όλες εκείνες τις παρεμβάσεις, βάσει των αναγκών των σχολικών μονάδων, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σ΄ ένα καθαρό, ευπρεπές και ασφαλές περιβάλλον. Εμείς από την πλευράς μας και στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μια πιο αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων μας.  Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά!

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά σε όλους».

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβάζονται