Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

TOP STORIES

Χρονιά του Κόκορα: Τα πέντε πράγματα που την χαρακτηρίζουν

Φέτος οι Κινέζοι γιορτάζουν τη χρονιά του Κόκορα και αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον κινέζικο ζωδιακό κύκλο.

1. Σε αντίθεση με τη δύση, όπου το ζώδιο καθορίζεται περίπου ανά μήνα, το κινέζικο ωροσκόπιο δίνει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σε ολόκληρες τις χρονιές. Τα δώδεκα κινέζικα ζώδια είναι ο ποντικός, το βόδι, η τίγρη, ο λαγός, ο δράκοντας, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, ο πίθηκος, ο κόκορας, ο σκύλος και το γουρούνι. Το 2016 ήταν η χρονιά του πίθηκου και φέτος είναι η χρονιά του κόκορα, όπως και πριν από 12 χρόνια.

2. Αν νομίζετε ότι τελειώσατε, κάνετε λάθος: τα ζώδια συνδυάζονται και με τα πέντε βασικά στοιχεία της φύσης, προκειμένου να «σφραγίσουν» την κάθε χρονιά. Τα στοιχεία αυτά είναι το χρυσάφι (γενικώς το μέταλλο), το ξύλο, το νερό, η φωτιά και η γη. Φέτος, λοιπόν, είναι η χρονιά του κόκορα της φωτιάς και όποιοι γεννηθούν φέτος θα ανήκουν σε αυτό το συγκεκριμένο ζώδιο, όπως και όσοι γεννήθηκαν το 1957.

3. Γνωστοί κόκορες είναι η Μπιγιονσέ, ο Μπομπ Μάρλεϊ, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Τζένιφερ Άνιστον.

4. Οι κόκορες, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, είναι παρατηρητικοί και εργατικοί, καθώς και ιδιαίτερα ενεργοί και ομιλητικοί και απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

5. Πάντως, σύμφωνα με τους Κινέζους αστρολόγους, το 2017 θα είναι άτυχο για τους κόκορες, καθώς θεωρείται ατυχία να πέφτεις στη χρονιά του ζωδίου σου. Έτσι, συμβουλεύουν τους κόκορες να είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους και την υγεία τους, αν και τονίζουν ότι στον ερωτικό τομέα οι ερωτευμένοι κόκορες καλό είναι να παντρευτούν φέτος.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.