Χρήστος Σταϊκούρας: Στο 7% η αύξηση το 2023 για 1,5 εκατ. συνταξιούχους – Τον Δεκέμβριο η επιταγή ακρίβειας

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Στο 7% θα αυξηθούν οι συντάξεις για περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους από το νέο έτος, τη στιγμή που επιπλέον 1 εκατ. θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το κόστος από τις αυξήσεις στις συντάξεις θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά σε μόνιμη βελτίωση από το 2023. Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τη χορήγηση επιταγής ακρίβειας τον Δεκέμβριο. Θα είναι ύψους 250 ευρώ και θα αφορά δικαιούχους ΟΠΕΚΑχαμηλοσυνταξιούχουςάτομα με ειδικές ανάγκες και μακροχρόνια ανέργους με συνολικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Ενώ αναφερόμενος, στον κατώτατο μισθό είπε ότι στόχος είναι να υπάρξει και τρίτη αύξηση, και αυτό να γίνει από τον Μάιο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πετρέλαιο θέρμανσης, υποστήριξε πως το ύψος της επιδότησης θα φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα δοθεί και το επίδομα θέρμανσης και μάλιστα με διευρυμένα κριτήρια, άρα κάποιοι θα ωφεληθούν διπλά. Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση έως τον Αύγουστο του 2023 θα μπορεί να επιδοτεί το ρεύμα, εξηγώντας ότι τα 2/3 της βοήθειας στο ρεύμα πάει στις επιχειρήσεις.

Τέλος για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι φτάνουν τα 38 δισ. ευρώ και πως η χώρα μπορεί να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για δύο χρόνια, χωρίς να βγαίνει στις αγορές. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα της Ευρώπης, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προέρχονταν από φορείς της γενικής κυβέρνησης και από τα υπερπλεονάσματα της υπεροφορλόγησης των πολιτών και επειδή ήταν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Εμείς έχουμε μειώσει τους φόρους και συνεχίζουμε να τους μειώνουμε και μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας. Είπε ακόμη ότι από το 2023 θα αρχίσουν να υπάρχουν μικρά πρωτογενή πλεονάσματα. Πρόσθεσε ότι η χώρα θα εισπράττει 300-400 εκατ. ευρώ από την φορολόγηση των διυλιστηρίων, αν υιοθετηθεί η πρόταση.

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *