Χριστιανικά Σωματεία μαζεύουν υπογραφές για να ανοίξουν οι εκκλησίες την Ανάσταση

Νewsroom
Νewsroom 2 έτη ago
Updated 2020/04/17 at 11:19 ΠΜ
2 Min Read

Ζητούν να ανοίξουν οι πύλες των ναών ώστε «να κάνουμε Ανάσταση στο Σπίτι μας», όπως σημειώνουν στο διαδικτυακό κάλεσμά τους

Υπογραφές για να ανοίξουν οι εκκλησίες την Ανάσταση μαζεύουν Χριστιανικά Σωματεία.

«Οι υπογράφοντες ζητούμε επωνύμως από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού (μεγάλες αποστάσεις των πιστών εντός και εκτός ναού με ενεργοποιημένα τα εξωτερικά μεγάφωνα). Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο site που συλλέγει τις υπογραφές των πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» έχουν περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση καθώς για να προβάλλουν το σκοπό τους, έχουν δημιουργήσει ένα βίντεο το οποίο προβάλλεται στο youtube με τίτλο «Γιατί; Γιατί έκλεισαν το σπίτι μας;» ενημερώνοντας τον κόσμο για την κατάσταση των κλειστών ιερών ναών.

Στο βίντεο δείχνει εικόνες και πλάνα από άλλες ομόδοξες χώρες όπου οι ιερείς κοινωνούν τους πιστούς, τηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους τα «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία», καλούν τον Ελληνικό λαό να σκεφτεί, γιατί να κλείσουν οι ιεροί ναοί και να μην εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα που ισχύουν στις τράπεζες και τα καταστήματα τροφίμων αφού σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπετε η λειτουργία του ιερού ναού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό και τον καλούν να σκεφθεί με την απλή λογική: Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας».

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content