Θα χρειαστείτε
- 1 ματσάκι σπανάκι
- 1 ματσάκι λάπατα
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- δυόσμο – μαιντανό
- 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι όσο χρειαστεί για να πλάθονται οι κεφτέδες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μέσα στο αλεύρι
- 1/4 τυρί φέτα τριμμένη
- αν θέλουμε να γίνουν νηστίσιμοι αφαιρούμε το τυρί και τα αυγά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αλεύρι βάζουμε όσο χρειάζεται για να πλάθονται οι κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
Η συνταγή είναι της Αθανασίας Μιχαλοπούλου από τη Λαμία και περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Καλομοίρας Γκρέκα – Τσιλαλή “Ρουμελιώτικες γεύσεις”