Χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, μια πολίτικη συνταγή

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/13 at 10:52 ΠΜ
2 Min Read
choirino kokkinisto me mpamies gastronomos 610x762 1

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό ψαρονέφρι (περίπου 2 κομμάτια), σε φέτες 4 εκ.
1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
60 ml ξίδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, χοντροτριμμένα
5 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες (με το ζουμί τους)
τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για το χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μπάμιες για 5 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε με το ξίδι. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. (Έτσι αποφεύγουμε την ενοχλητική «βλέννα» που βγάζουν οι μπάμιες κατά το μαγείρεμα.)
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και ζεστό νερό, ίσα να καλύπτει το κρέας.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κρέας. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες από το ξίδι και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.
Τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε και το χοιρινό στο σκεύος και δοκιμάζουμε το φαγητό στο αλάτι του.

choirino kokkinisto me mpamies gastronomos

https://www.gastronomos.gr/

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content