Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

lamianow
By lamianow Add a Comment
2 Min Read

Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. 

-Advertisement-
-Advertisement-
=Advertisement=

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (250 γρ. περίπου το ένα)
  • 800 γρ. πατάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
  3. Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα.
  5. Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *