Χημικά στο Νερό – Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Οι χημικές αναλύσεις στο νερό της βρύσης έχουν αποδείξει πως υπάρχουν πολλές ουσίες μέσα σ’ ένα ποτήρι. Παρόλο που μερικές όπως τα μεταλλικά άλατα είναι καλές για την υγεία, υπάρχουν και πολλές που έχουν σχετιστεί με διάφορα σοβαρά θέματα υγείας, όπως την εμφάνιση διάφορων μεγάλων ασθενειών. Γι’ αυτό και το αφιλτράριστο νερό της βρύσης είναι συχνά ακατάλληλο για πόση. 

Ο μόνος τρόπος για ν’ αποφύγετε τα επικίνδυνα χημικά είναι να χρησιμοποιήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού. Αυτές οι συσκευές μπορούν ν’ απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. 

Βρείτε εδώ αποτελεσματικές συσκευές φιλτραρίσματος του νερού.

Παρακάτω, θα μάθετε περισσότερα για τα χημικά στοιχεία που μπορεί να υπάρχουν στο νερό της βρύσης. 

Ποια Χημικά Πρέπει να Απομακρύνονται από το Νερό

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι απαραίτητα για κάθε σπίτι μιας και το νερό της βρύσης περιέχει ορισμένα επιβλαβή χημικά. Φυσικά, τα στοιχεία που υπάρχουν στο νερό εξαρτώνται από την περιοχή του σπιτιού, το δίκτυο υδροδότησης, αλλά και την προέλευση του νερού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν άμεση επίδραση στην ποιότητα του νερού που τρέχει από μια βρύση. 

  1. Χλώριο – πρόκειται για ένα στοιχείο που υπάρχει στο νερό της βρύσης, ανεξάρτητα απ’ την περιοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό πρέπει να χλωριώνεται υποχρεωτικά για να εξουδετερώνονται τα παθογόνα μικρόβια. Ωστόσο, το υπολειμματικό χλώριο κάνει ενώσεις, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες. Γι’ αυτό και η απομάκρυνση αυτής της ουσίας πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. 
  2. Ίνες αμιάντου – ακόμα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο στοιχείο είναι ο αμίαντος που περνά στο νερό με τη μορφή ινών. Αυτό το στοιχείο χρησιμοποιούνταν ευρέως στο παρελθόν στις σωληνώσεις. Έτσι, η διάβρωσή τους το απελευθερώνει μέσα στο νερό. Οι ίνες αμιάντου έχουν αποδειχθεί πως προκαλούν πολύ σοβαρές ασθένειες.
  3. Μόλυβδος – πρόκειται για ακόμα ένα βλαβερό χημικό στοιχείο που πρέπει οπωσδήποτε ν’ αφαιρείται απ’ το νερό πριν το καταναλώσετε. Ο μόλυβδος ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να συσσωρεύονται στον οργανισμό. Τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας είναι τοξικά με σοβαρές επιπτώσεις. 
  4. Φυτοφάρμακα – η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον υδροφόρο ορίζοντα. Έτσι, το νερό που φτάνει στο ποτήρι σας ενδέχεται να περιέχει βλαβερά χημικά από φυτοφάρμακα κι εντομοκτόνα. Κάτι τέτοιο είναι πιο πιθανό σε περιοχές με έντονη γεωργική δραστηριότητα και όχι μόνο. 
  5. Φαρμακευτικές Ουσίες – εκτός από φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, το νερό της βρύσης περιέχει και φαρμακευτικές ουσίες. Αυτές μπορεί να προέρχονται από τα φάρμακα που χορηγούνται στα ζώα, από τα εργοστάσια παραγωγής τους ή ακόμα κι από τα φάρμακα που καταλήγουν στα σκουπίδια. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ουσίες ίσως έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Η Λύση για Καθαρό Νερό Βρύσης

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των χημικών που μπορεί να υπάρχουν στο νερό που πίνετε καθημερινά. Γι’ αυτό το λόγο, η εγκατάσταση πιστοποιημένων φίλτρων νερού έχει γίνει επιτακτική ανάγκη. Ένα πιστοποιημένο φίλτρο μπορεί ν’ απομακρύνει όλες αυτές τις βλαβερές ουσίες, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού. 

Ανακαλύψτε τους διαφορετικούς τύπους φίλτρων νερού για να βρείτε αυτόν που καλύπτει τις ιδιαιτερότητες του νερού της περιοχής σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο: https://gr.camelotwater.com/

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *