Τα στοιχεία των μαθητών οι οποίοι ξεκίνησαν την κατάληψη σε σχολείο των Χανίων ζητά η αστυνομία προκειμένου να σχηματίσει δικογραφία.

Κατάληψη σε σχολείο των Χανίων έχουν ξεκινήσει οι μαθητές, οι οποίοι αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζητώντας με τον τρόπο αυτό ουσιαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία, προκειμένου να είναι ασφαλείς τόσο οι ίδιοι, όσο και οι καθηγητές και οι γονείς τους από τον κορωνοϊό.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και μετά την ενημέρωση του σχολείου για την κατάληψη, η αστυνομία από την πλευρά της ζήτησε τα στοιχεία των παιδιών που την ξεκίνησαν προκειμένου να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία.

Η ιστοσελίδα zarpanews.gr φέρνει στο «φως» το έγγραφο που απεστάλη από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων στο συγκεκριμένο σχολείο, με το οποίο ζητά τα στοιχεία των παιδιών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε αυτό, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το πρωί «ομάδα 6-7 μαθητών που πρόσφατα εκλέχθηκε στο 15μελές» έκλεισε την εξωτερική πόρτα του σχολείου, «με σκοπό τον χαβαλέ», αλλά και ότι το σχολείο επικοινώνησε με τους κηδεμόνες των παιδιών όπου μόνο ένας σήκωσε το τηλέφωνο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τα πλήρη στοιχεία των παιδιών, η αστυνομία ζήτησε και τα στοιχεία των γονιών – κηδεμόνων τους, ενώ μεταξύ άλλων θέλει να μάθει και την θέση των γονιών για την κατάληψη στο σχολείο!

Από την πλευρά τους οι καθηγητές και οι διοικήσεις των σχολείων αρνούνται κατηγορηματικά να γίνουν… καταδότες των μαθητών, καθώς αρκετοί εξ αυτών ενστερνίζονται τα αιτήματα των παιδιών για ασφαλέστερα σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Πρόσφατα η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της υπουργού Παιδείας, η οποία αποφάσισε να ξεκινήσουν στα σχολεία μαθήματα με τηλεδιάσκεψη και όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις να παίρνουν απουσία και στην συνέχεια να σχηματίζεται σε βάρος τους ποινική δικογραφία.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

πηγή: SDNA

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ