Τι χρειαζόμαστε:
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 γαρίφαλλα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 2 πορτοκάλια
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
- Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
- Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
- Το βάζω στο ψυγείο.