Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

Για το σιρόπι

-Advertisement-
-Advertisement-
=Advertisement=
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
  2. Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Το βάζω στο ψυγείο.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *