Υλικά
- 4 αβγά
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
- 400γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε περίπου 3 εκατοστά νερό. Ρίχνετε το ξίδι και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίζει να σιγοβράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά. Σπάτε το πρώτο αβγό σε ένα μπολ και το ρίχνετε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει υγρός. Βγάζετε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Απλώνετε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα. Ραντίζετε με 3 κουταλιές απλό το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε τα ψωμιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζετε από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Μοιράζετε το σοταρισμένο σπανάκι, τοποθετείτε από πάνω ένα αβγό ποσέ και αλατοπιπερώνετε. Μοιράζετε τα ντοματίνια δίπλα από τις μπρουσκέτες και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.