Μπριάμ σε στρώσεις – στην κατσαρόλα ή το φούρνο

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Υλικά:

  • πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • κολοκύθια, σε λεπτές φέτες
  • κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
  • ντομάτες, σε φέτες
  • σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος ή ματζουράνα!
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες με το χέρι ή σε ένα μαντολίνο. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 30λεπτά. Μοιράστε το μίγμα σκόρδου, δυόσμου, μαϊντανού στα λαχανικά. Λαδώστε τα ελαφρά, προσθέστε πιπέρι και ανακατέψτε καλά, ώστε κάθε λαχανικό να έχει πάρει λάδι και μυρωδικά.

-Advertisement-

Λαδώνετε το πυρέξ ή την κατσαρόλα και στρώνετε τα λαχανικά: κολοκύθια, πατάτες, μελιτζάνες, τομάτες, κρεμμύδια, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώστε με μια στρώση τομάτες.

Στο φούρνο : Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, 180βαθμών για μιάμιση ώρα (να τρυπιούνται τα λαχανικά με το πηρούνι). Βγάλτε, αφήστε να κρυώσει και δέστε τη σάλτσα. Αφήστε να κρυώσει όσο να μπορείτε να πιάσετε το πυρέξ. Βάλτε από πάνω ένα πιάτο αναποδογυρισμένο και πιέζοντάς το, γυρίστε το πυρέξ στο πλάϊ να πάρετε τα ζουμιά σε ένα μπολ. Βάλτε τα να συμπυκνωθούν σε κατσαρολάκι, διορθώστε το αλάτι ή το πιπέρι και ξαναρίξτε στο φαγητό. Αφήστε να ρουφήξει. Τουμπάρετε το πυρέξ σε πιατέλα και σερβίρετε.

Στην κατσαρόλα: Τοποθετήστε την μαντεμένια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να πιάνετε το καπάκι και να είναι ζεστό (περίπου 20λεπτά). Συνεχίστε το ψήσιμο για 1 ώρα, ξεχνώντας τελείως το φαγητό. Αν έχει ακόμα υγρά, αφήστε άλλη μισή ώρα με ανοικτό το καπάκι.

- Advertisement -

 

πηγή

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *