Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα – Bufetti

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Ένα μπισκότο που θα αγαπήσουν τα παιδιά με την υπέροχη μυρωδιά από το βούτυρο και την γλύκα της μαρμελάδας.

-Advertisement-

Μερίδες:

25 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
75 λεπτά

Συστατικά:

 

Περίπου 25 κομμάτια
150 γρ βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αυγών
70 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
Μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο και δουλεύουμε  καλά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και συνεχίζουμε το δούλεμα να ενσωματωθούν.
Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και εν συνεχεία το αλεύρι σιγά σιγά.
Αφού το ζυμώσουμε καλά το κάνουμε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και  πλακέ.

-Advertisement-
=Advertisement=

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpghttps://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Με το δάκτυλο μας φτιάχνουμε στο κέντρο τους ένα λακουβάκι και βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο ή μαρμελάδα ροδάκινο
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

 

Σήμερα μπορείτε να βάλετε μία καλή μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους και να φτιάξετε ένα μοντέρνο μπισκότο.

Η μαγεία όμως του κλασσικού δεν αλλάζει !

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *