Συστατικά:
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. γιαούρτι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι
½ κ. γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
Λίγα φύλλα δυόσμου
½ κ. γ. πετιμέζι
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.