Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)
- 150 γρ. ψωμί ξερό ελαφρώς μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ασπράδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπόλικο δυόσμο
-
Πώς το κάνουμε:
- Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, θέλουμε ένα μείγμα πιο σφιχτό από ό,τι συνήθως καθώς δεν θέλουμε να λιώσουν και να κολλήσουν στη σχάρα.
- Παίρνουμε ξυλάκια καλαμάκια και πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια γύρω από τα ξυλάκια.
- Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και πάνω στη σχάρα ως να αλλάξουν χρώμα, όταν γίνει αυτό μεταφέρουμε σε σχάρα και ψήνουμε ως να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν φτιάχνουμε μείγμα κιμά για τα κάρβουνα πρέπει το μείγμα μας να είναι σφιχτό διαφορετικά κινδυνέυει να κολλήσει στην σχάρα ή να λιώσει και να το “χάσουμε”. Για περισσότερη σιγουριά χρησιμοποιούμε την λαδόκολλα ως να σφίξει ελαφρώς το μείγμα χωρίς να διαλύσει.
πηγη