0

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος μαζί τους Αντιδημάρχους του Δ. Λαμίας Κώστα Ξεφλούδα και Κώστα Μουστάκα, τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Αθανασία Ζωβοϊλη, το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Πολύζο Ζώη  και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 28 Δεκέμβριου 2021 σε αυτοψία στα παραποτάμια χωριά του Σπερχειού για τα έργα που εκτελούνται ήδη και για αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα, παρουσία των Προέδρων βρέθηκαν στις κοινότητες Ζηλευτού, Μεξιατών, Κομποτάδων , Κωσταλεξίου, Φραντζή, Λιανοκλαδίου, Αμουρίου, Σταυρού και Κόμματος σε σημεία παράλληλα στο Σπερχειό όπου υπήρξαν καταστροφές στην κοίτη και στα αναχώματα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες αποκατάστασης, όπως και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε παρόχθιες εκτάσεις  ώστε να μην εκδηλωθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε κατοικίες, καλλιέργειες κλπ. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αποζημιώσεων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε : «Βρεθήκαμε σήμερα σε πολλά σημεία όπου σημειώθηκαν καταστροφές για να επιθεωρήσουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αυτά που έχουν δρομολογηθεί και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς και Προέδρους. Τα έργα θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό μέχρι να αποκατασταθούν στο μεγαλύτερο βαθμό οι καταστροφές των πρόσφατων πλημμυρών». 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Τέσσερις μήνες παράταση για το Εξοικονομώ ΙΙ

Previous article

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in TOP STORIES