Όλοι γνωρίζουν πως οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.
Σχετικές επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως με τις σωστές επιλογές μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο, δίνοντας μας έναν σχετικό οδηγό για τα τρόφιμα που θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή.
Σε μία από αυτές, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Michigan μελέτησαν πάνω από 5.800 είδη φαγητού και κατέληξαν σε μία λίστα, η οποία επηρεάζει θετικά το όριο ζωής μας.
Ένας συγκεκριμένος τύπος φαγητού ωστόσο μας εξέπληξε ιδιαίτερα ευχάριστα.
Το κλασικό σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο προσθέτει 33 λεπτά στη ζωή μας.
Οι ειδικοί χώρισαν τα αποτελέσματά τους σε τρεις κατηγορίες:
Την πράσινη, στην οποία ανήκουν οι τροφές που αυξάνουν το όριο της ζωής μας, την κόκκινη με όσα κάνουν το αντίθετο και το πορτοκαλί με τα ουδέτερα.
Η πράσινη ζώνη αποτελείται κυρίως από ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και μερικά θαλασσινά.
Τα περισσότερα πουλερικά, τα φαγητά που έχουν βάση το αυγό και τα λαχανικά που παράγονται σε θερμοκήπιο, βρίσκονται στην πορτοκαλί.
Όσο για την κόκκινη, περιέχει κυρίως κόκκινο επεξεργασμένο κρέας, τυριά και σολομό.