Βρισκόμαστε για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας από τις συζητήσεις, τις εξελίξεις, τις δημόσιες παρουσίες υποψηφίων, τα τηλέφωνα που δεχόμαστε (από κάποιους εξ αυτών που μας θυμήθηκαν ξαφνικά) ακόμη-ακόμη και από τα δεκάδες αιτήματα φιλίας στο Facebook.

Κάθε οικογένεια, κάθε παρέα σε κάθε καφετέρια και καφενείο, κουβεντιάζει, σχολιάζει, αντιπαρατίθεται (μεταξύ άλλων) -βεβαίως, βεβαίως– για τα του δήμου μας. Οι εκατοντάδες υποψηφιότητες, με τους εκάστοτε συνδυασμούς είναι λίγο δύσκολο να μην μας έχουν “ακουμπήσει” στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Άλλωστε βρισκόμαστε λιγότερο από τρεις μήνες μακριά από τις κάλπες. Λίγο-πολύ οι περισσότεροι γνωρίζετε μέσω των δικών σας ανθρώπων ποιος αναμένεται να πολιτευτεί και να διεκδικήσει τον δήμο είτε με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές, είτε μέσω… Κλεισθένη να εξασφαλίσει κάποια αντιδημαρχία (στο πλαίσιο των συνεργασιών).

Βάσει ανακοινώσεων -μέχρι στιγμής- έχουν γνωστοποιηθεί 6 υποψηφιότητες.

Όλοι οι υποψήφιοι, ορθώς πράττοντας, διατυμπανίζουν το… άνοιγμα στους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Βέβαια για να μην γελιόμαστε όπως και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις το κομματικό… ρεύμα θα παίξει τον ρόλο του. Έτσι και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των υποψηφίων να πετάξουν την κομματική “ομπρέλα” στις περισσότερες περιπτώσεις τους ακολουθεί.

Για πάμε να δούμε τι έχουμε ως τώρα:


“ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΥΘΥΝΗΣ”: Υποψήφιος Δήμαρχος- ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ο νυν δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο ζητώντας την στήριξη των πολιτών όπως τόνισε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του: “… ζητάμε καθαρή εντολή προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο μας που έχει ήδη αποτελέσματα. Έχουμε νοικοκυρέψει τον δήμο και τα επόμενα χρόνια θα είναι ορατά τα αποτελέσματα και τα έργα τα οποία έχουμε σχεδιάσει και είναι στο στάδιο της υλοποίησης”, έχει τονίσει μεταξύ άλλων. Ο κ. Σταυρογιάννης το απόγευμα της Δευτέρας (4 Μαρτίου-19.30) παρουσιάζει στο εργατικό κέντρο την υποψηφιότητα του για τον δήμο Λαμιέων.

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρογιαννησ lamianow

Στην φωτογραφία με τον Γιώργο Σταθάκη υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κομματικός Χώρος: Βάσει των δηλώσεων του δημάρχου Λαμιέων δεν ανήκει σε καμία κομματική ομπρέλα έτσι θα κατέβει κατά τα λεγόμενα του αυτόνομος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αν και ο ίδιος προέρχεται από τον λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο. Από το ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος, προκύπτει ορατό άνοιγμα προς την αριστερά -με την βοήθεια στελεχών του- χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λάβει στήριξη από τον κεντροδεξιό ή δεξιό χώρο.


ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ: Υποψήφιος Δήμαρχος- ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Λαμιέων ανακοίνωσε στις 28 Νοεμβρίου 2018 ο Θύμιος Καραϊσκος (για πολλούς το φαβορί των εκλόγων). Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας με το σύνθημα εμπρός για μια “ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ” γνωστοποίησε την “κάθοδο” του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. “Είμαι εδώ σήμερα γιατί, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή την πόλη, αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη σημερινή κατάσταση στην Λαμία. Με την αδράνεια, την αδιαφορία, την εγκατάλειψη…” είχε τονίσει κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του.

Κομματικός Χώρος: Στα μέσα Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος έλαβε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο ο ίδιος αφού ευχαρίστησε την παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση κάνοντας άνοιγμα και στους υπόλοιπους κομματικούς χώρους: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τα στελέχη της σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, για την εμπιστοσύνη τους στο εγχείρημά μας να καταστήσουμε τη Λαμία Περήφανη Πόλη.Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι δημιουργούμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, με σημεία αναφοράς σε όλο το κοινωνικό φάσμα”. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το ψηφοδέλτιο του περιλαμβάνει υποψηφίους με σαφή… αριστερή κομματική ταυτότητα που έχουν “ρεύμα”.


ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Την υποψηφιότητα για τον Δήμο Λαμιέων ανακοίνωσε στις 20 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ Παναγιώτης Στασινός. “Λαμία στο Κέντρο” είναι το όνομα της παράταξης του η οποία όπως τόνισε ο ίδιος: “…έχει σκοπό να ξεπεράσει τις παθογένειες του χθες και να χτίσει την επόμενη μέρα δίνοντας φωνή και βήμα στους πολίτες. Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν βαθιάς σκέψης μα και γνώσης που απορρέει από την πολύχρονη εμπειρία μου στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών μου…” τόνισε ρίχνοντας τα βέλη του στην τωρινή δημοτική αρχή.

Κομματικός Χώρος: Ο Παναγιώτης Στασινός κομματικά προέρχεται από τους οικολόγους που εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν λάβουμε υπόψιν μας την κινητικότητα που υπάρχει στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος δια των στελεχών του στην περιοχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων θα έχει την στήριξη του. Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξει και επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ: Υποψήφιος Δήμαρχος- ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλης κυριακακης υποψηφιος δημαρχος λαμιεων lamianow

Ο Βασίλης Κυριακάκης με την Μαρία Αντωνίου-Σιούτα

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο πρώην βουλευτής Βασίλης Κυριακάκης μετά από συνεδρίαση της παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία” αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. “Αποδέχομαι την πρόταση .Είναι καιρός να ξαναπάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και στο Αυτοδιοικητικό επίπεδο. Θέλουμε ένα Δήμο που δεν θα αποδέχεται μνημονιακό καθεστώς, ένα Δήμο που θα υπερασπίζεται την περιούσια του . Είμαστε η μόνη Δημοτική Κίνηση που έχουμε πρόγραμμα. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους πολίτες” είχε τονίσει κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της παράταξης που είχε πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αργότερα ανέφερε τα εξής: “Απευθύνουμε από σήμερα ένα ευρύτατο κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε συνδημότη μας που θέλει να αγωνιστεί με ανιδιοτέλεια για ένα Δήμο που θα βάζει στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών, θα υπερασπίσει τον πλούτο και την περιουσία του και θα υπηρετήσει ένα νέο, διαφορετικό όραμα για την πόλη και το Δήμο της Λαμίας”.

Κομματικός Χώρος: Ο Βασίλης Κυριακάκης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ο ίδιος βέβαια τονίζει πως στόχος της παράταξης είναι να κάνει άνοιγμα προς όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Το “ρεύμα” στήριξης ωστόσο προκύπτει από τα αριστερά.


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Υποψήφιος Δήμαρχος- ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΙΧΑΣ

Στα δεξιά της φωογραφίας ο Γιώργος Δελιχάς

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Δελιχάς έλαβε το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσει στο τιμόνι της “Λαικής Συσπείρωσης” τον Τάσο Χρονά. Ο κ. Χρονάς αποφάσισε να κάνει πίσω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και το ΚΚΕ παραδίδει την σκυτάλη στον 40χρονο δημοσιογράφο, από την Δυτική Φθιώτιδα.

Κομματικός Χώρος: Εδώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τον ποιον χώρο πρεσβεύει η Λαϊκή Συσπείρωση ωστόσο μέσω της προσπάθειας ανανέωσης του συνδυασμού δια του νέου υποψηφίου δημάρχου Λαμιέων, φιλοδοξεί στην στήριξη της ευρύτερης αριστεράς.

ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Υποψήφιος Δήμαρχος – ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Με σύνθημα ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τη Λαμία προκειμένου να ξαναγίνει το κέντρο της Ελλάδας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (12/11/2018) την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Λαμίας. “Η Λαμία υπάρχει δυστυχώς σαν ένα γεωγραφικό σημείο στον χάρτη. Παρόλο που είναι στο κέντρο της Ελλάδος. Παρόλα αυτά, δεν έχει να πει τίποτα σε όποιον θέλει να την επισκεφθεί,σε όποιον θέλει να επενδύσει και σε όποιον εργάζεται σε αυτή. Αυτό έχει και μια άλλη παράμετρο. Μέρα με την μέρα χρόνο με τον χρόνο η πόλη οπισθοδρομεί”. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησε ακόμη και η φήμη αποχώρησης του από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ωστόσο μέσω της ανακοίνωσης των 10 πρώτων υποψηφίων πριν λίγες μέρες, έσβησε την συγκεκριμένη φήμη.

Κομματικός Χώρος: Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα-συνδυασμό. Με επίσημη ανακοίνωση το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, γνωστοποίησε την στήριξη του στον Θωμά Στάικο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στον Δήμο Λαμιέων. Η δεξαμενή ψήφων της παράταξης Στάϊκου στοχεύει την λεγόμενη Κεντροαριστερά.

10 Comments

 1. Μάλιστα ο κ. Σταυρογιάννης ο οποίος ΔΕΝ πάτησε ποτέ το ΠΟΔΙ του στην Νέα Αμπλιανη θέλει να τον Ξαναψηφίσουμε. Ο κ Σταυρογιάννης που αμφιβάλω αν γνωρίζει τα όρια του Δήμου Λαμίας. (ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ).

 2. Ο ένας χειρότερος από τον άλλο…
  Οι περισσότεροι έβαλαν το λιθαράκι τους για τον μαρασμό της πόλης….
  Ωιμέ…

 3. Σε όλους καλή επιτυχία εκτός του γιγαντουλη ανύπαρκτου και καρεκλοκένταυρου της πολιτικής…ας δουλέψει και λίγο δεν βλάπτει!

 4. Ρε παιδιά αυτή η πλατφόρμα διαλόγου ποτέ θα μπει σε λειτουργία για να στείλω ένα μήνυμα στο Καραισκο;; γιατί προσπαθούσα σαν αντιπεριφεριαρχη να τον συγχαρώ για τα κατορθώματα του και ήταν σε σύσκεψη..

 5. Εάν είναι έτσι οι προτάσεις ευθύνης, τύφλα να έχει η ανευθυνότητα!!!

 6. Οι υποψήφιοι άρχισαν και βγάζουν φωτογραφίες τις λακκούβες της Λαμίας και τις αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. Μιλάμε για σκληρή αντιπολίτευση!

 7. Πράγματι κανείς δεν έχει δημοσιοποιησει σαφές πρόγραμμα διοίκησης με συγκεκριμένους στόχους και ενέργειες. Μόνο ευχολόγια κ γενικολογα που ηχουν όμορφα στα αυτιά πόσων ακόμη άραγε?

 8. …η τοπική αυτοδιοίκηση είναι θεμελιακά λαικός θεσμός, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι εκπρόσωποι του θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί μέσω άμεσων δημοκρατικών. δυστυχώς οι περιφερόμενοι υποψήφιοι δεν έχουν καμιά παρουσία στους αγώνες και τα κινήματα που αναπτύχθηκαν κατά καιρούς διεκδικώντας λύση τρεχόντων προβλημάτων, είναι επιλογές άλλων κέντρων με αποτέλεσμα το πολύ χαμηλό επίπεδο εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα.η πορεία των επικεφαλής είναι γνωστή, όλοι σχεδόν πέρασαν από θέσεις ευθύνης και είδαμε τα αποτελέσματα..ας μην παγιδευτούν οι πολίτες στις κραυγές τους και ας επιλέξουν επιτέλους πρόσωπα που ενώ είχαν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την θέση τους αποφάσισαν να υπερασπίσουν τις ιδέες τους ..χωρίς κανέναν ενδοιασμό πρέπει να καταδικαστούν οι τυχοδιώκτες της πολιτικής.

 9. Το έργο Σταυρογιάννη θα γίνει ορατό τα επόμενα χρόνια. Έτσι μάς διαβεβαιώνει. Ούτε μία ανακοίνωση τής προκοπής δεν μπορεί να βγάλει. Δηλαδή σήμερα δεν υπάρχει ορατό έργο. Καταλάβαμε. Αυτός ο άνθρωπος έγινε βουλευτής. Τί να πει κανείς!

 10. Το θέμα δεν είναι οι κομματικες στηρίξει αλλά τα πολιτικά και προγραμματικα στοιχεία του κάθε συνδυασμου για την Αυτοδιοίκηση σαν θεσμό και τις ανάγκες και δυνατότητες της πόλης, των χωριών και των πολιτών. Κανένας σοβαρός απολογισμός από την υπάρχουσα Δημοτικη Αρχη αλλά δυστυχώς και καμιά προγραμματικη ανακοίνωση από τα φαβορί των υπολοίπων παραταξεων.Κοινως κανένα κριτήριο σοβαρό για το πως ένας πολίτης μπορεί να ρίξει την ψήφο του πάρα οι διαπροσωπικες η κομματικες σχέσεις.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like