Αξιοποίηση – αποκατάσταση και εκ νέου χρήση – το σχολικό συγκρότημα του Μαρτίνου

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago Add a Comment
Updated 2022/07/12 at 11:36 ΜΜ
2 Min Read
1

Ένταξη σε χρηματοδότηση – προτεινόμενο ποσό 2.000.000€- από το Ταμείο Ανάκαμψης του διατηρητέου σχολικού συγκροτήματος του Μαρτίνου του Δήμου Λοκρών.

Η πρόταση του Δήμου Λοκρών «Ολοκληρωμένη αισθητική & λειτουργική αναβάθμιση πολιτιστικού αποθέματος διατηρητέων σχολικών κτιρίων (Ο.Τ. 6) Μαρτίνου Δήμου Λοκρών» για την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προτεινόμενο ποσό χρηματοδότησης 2.000.000 ευρώ έγινε δεκτή.

Η πρόταση αποτελεί ένα ενιαίο έργο και αφορά στην αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλιό δημοτικό σχολείο Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο συμβάλλοντας στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και επανάχρηση των τριών κτιρίων που φιλοξενούσαν το Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου, δηλαδή του διατηρητέου νεοκλασικού σχολείου, των δύο νεότερων κτιρίων, καθώς επίσης του προαύλιο χώρου και των περιβαλλόντων οδών του παλιού σχολικού συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε σχετικά:

«Αποτελούσε όραμα της δημοτικής αρχής Λοκρών και των κατοίκων του Μαρτίνου να αναδειχθεί το παλιό διατηρητέο σχολείο το οποίο χτίστηκε το 1906 και αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, αντιπροσωπευτικό της εποχής του. Από την αρχή της θητείας μας ως δημοτική αρχή δώσαμε έμφαση στην έγκριση όλων των αναγκαίων μελετών και λάβαμε την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Χάρη στην ωριμότητα των μελετών μπορέσαμε να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση που καλύπτει την πραγματική ανάδειξη του διατηρητέου και του περιβάλλοντος χώρου.

Ευχαριστώ όλους τους μελετητές, τους συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για την καθοριστική τους συμβολή στην προετοιμασία, υποβολή και έγκριση της πρότασης.».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content