Αβγά σαγανάκι με γιαούρτι και μπούκοβο

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

-Advertisement-
Υλικά-8 αβγά φρέσκα
-1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
-2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-μισό λεμόνι
-αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν. Oταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.

ΣΗΜ.: Aν λατρεύετε τα τηγανητά αβγά, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Bάλτε το γιαούρτι στο τέλος (για να μην κόψει) και στύψτε μπόλικο λεμόνι. Aν δεν σας αρέσει το μπούκοβο, αντικαταστήστε το με κόκκινη γλυκιά πάπρικα ή, τουλάχιστον, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- Advertisement -

 

ΠΗΓΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *