Αταλάντη: Άλλη μια μάχη κέρδισε ο Νίκος – Το δημόσιο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read
nikosatalanti

Δημόσια ευχαριστήρια επιστολή προς γιατρούς και νοσηλευτές απέστειλε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η οικογένεια του Νίκου Ιωάννου από την Αταλάντη έπειτα από επιτυχημένη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στον Νίκο την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας στα πλαίσια της αποκατάστασης του 23χρονου έπειτα από το γνωστό τροχαίο που είχε πριν 3 χρόνια μπροστά από το Α.Τ. Αταλάντης εξαιτίας της εγκληματικής οδηγικής συμπεριφοράς οδηγού Ι.Χ. Φορτηγού.

 Συγκεκριμένα στο ευχαριστήριο μήνυμα αναφέρεται:

“Έπειτα απο προγραμματισμένη επιτυχή επέμβαση του Νίκου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες και την τεράστια ευγνωμοσύνη μας στους εξαίρετους λειτουργούς της Ιατρικής Επιστήμης τον Νευροχειρουργό κύριο Γρηγόρη Κεσίδη που όπως τώρα ανέλαβε να πραγματοποιήσει με μεθοδικότητα και υποδειγματικό επαγγελματισμό την κρίσιμη για τον Νίκο κρανιοπλαστική επέμβαση στα πλαίσια της προβλεπόμενης αποκατάστασής του με απόλυτη επιτυχία, έτσι και τότε τη τραγική εκείνη μέρα του σοβαρότατου τραυματισμού του Νίκου συνεπεία τροχαίου ανέλαβε να χειρουργήσει τον Νίκο μας και έπειτα από πολύωρη επέμβαση και τιτάνιες προσπάθειες έσωσε τη ζωή του παιδιού μας και κατά συνέπεια και τη δική μας. Τον ευχαριστούμε πέραν των πολύτιμων ιατρικών του υπηρεσιών που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στον Νίκο και για τα ανθρώπινα συναισθήματα συμπαράστασης και στήριξης στον οικογενειακό μας αγώνα που δίνουμε καθημερινά πλάι στον Νίκο για την αποκατάστασή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να εκφράσουμε και στον δεύτερο συντελεστή της επιτυχούς επέμβασης του Νίκου στον Στρατιωτικό Ιατρό Πλαστικό Χειρουργό κύριο Ιωάννη Ματζούκα, που λόγω έλλειψης Πλαστικού Χειρουργού στο Νοσοκομείο Λαμίας, ανέλαβε έπειτα από επικοινωνία μας μαζί του καθώς και με τον Στρατιωτικό του διοικητή να παραστεί και να συνδράμει με τις πολύτιμες ιατρικές του γνώσεις στην επιτυχημένη έκβαση του εν λόγω κρίσιμου χειρουργείου. Ένα τελευταίο ευχαριστώ οφείλουμε να δώσουμε και στο νοσηλευτικό προσωπικό που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά τα τελευταία χρόνια ήταν υποδειγματικά παρόν στην φροντίδα του Νίκου. 

Το πιο μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους παραπάνω συντελεστές της επιτυχούς επέμβασης, μάς ζήτησε να το εκφράσουμε δημόσια ο ίδιος ο Νίκος που αισθάνεται τεράστια ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για όλη τη βοήθεια και φροντίδα που του παρείχαν.

Με εκτίμηση και αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης 

Οικογένεια Νίκου Ιωάννου.”

Το ιστορικό του τραγικού τροχαίου του 20 χρόνου τότε Νίκου Ιωάννου από την Αταλάντη.

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο νεαρός Νίκος έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Ο 20χρονος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο που συνδέει την Σκάλα με την Αταλάντη εν ώρα εργασίας ως ντελίβερι, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού αφού προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του Α.Τ. Αταλάντης εξήλθε επίσης παράνομα παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες και τη μονή συνεχή διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος και κινούμενος κάθετα στο οδόστρωμα κάνοντας αναστροφή έφραξε τον δρόμο στον Νίκο ο οποίος κινούνταν κανονικά στη πορεία του και με χαμηλή ταχύτητα. 

Ο Νίκος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τον νεαρό να πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι και διασωληνώθηκε. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. 

Ο Νίκος όμως πάλεψε. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από μερικές μέρες ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 20χρονος, ένα εξαιρετικό παιδί που όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, είχε κερδίσει τη μάχη με το θάνατο εκπλήσσοντας θετικά τους γιατρούς και προσφέροντας χαρά και ελπίδα στην οικογένειά του που ανεβαίνει καθημερινά τον δικό της Γολγοθά. 

Ο Νίκος στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί για τις απαραίτητες θεραπείες σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα για να δώσει τον αγώνα της αποκατάστασής του. Εκεί έμεινε για 1,5 χρόνο. Μαζί του άοκνοι συμπαραστάτες οι γονείς και ο αδελφός του που και για αυτούς από την ημέρα του τραγικού τροχαίου άλλαξε όλη τους η ζωή. Στη Λάρισα ο Νίκος πέραν των αναγκαίων θεραπειών έκανε και μια επιπλέον κρίσιμη ορθοπαιδική επέμβαση λόγω των σοβαρότατων ορθοπαιδικών τραυματισμών που είχε από το τροχαίο.

Έπειτα από 1,5 χρόνο επίπονου και υπεράνθρωπου αγώνα που έκανε ο Νίκος στα νοσοκομεία κρίθηκε κατάλληλο να συνεχίσει τις θεραπείες του στο τόπο διαμονής του στην Αταλάντη αλλά και στην Αθήνα. Έτσι λοιπόν ένα Team ειδικών θεραπευτών και γιατρών έχει αναλάβει να βοηθάει και να συνδράμει στην αποκατάσταση του Νίκου ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο Νίκος και η οικογένειά του θα ζήσουν καλύτερες μέρες.

Ο δρόμος όμως που έχει μπροστά του ο νεαρός ντελιβεράς είναι ακόμα μακρύς. Από τη μια έχει υπάρξει απροσδόκητη βελτίωση στην υγεία του από την άλλη όμως τα χτυπήματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα ο Νίκος να χρειάζεται να κάνει στο μέλλον επιπλέον χειρουργεία και πάνω απ’ όλα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και θεραπείες για την αποκατάστασή του που είναι μακρόχρονη και πολυέξοδη με στόχο κάποια μέρα να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να διεκδικήσει τη ζωή και τα όνειρα που τόσο βίαια του στερήθηκαν. Συμπαραστάτες στο Γολγοθά που ανεβαίνει ο νεαρός και η οικογένειά του στάθηκε όλη η Στερεά Ελλάδα, όχι όμως ο οδηγός του Ι.Χ Φορτηγού που εξαιτίας της εγκληματικής οδηγικής συμπεριφοράς του τραυμάτισε τόσο σοβαρά τον Νίκο και του άλλαξε τη ζωή. Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δείξει προκλητική αδιαφορία και μάλιστα έχει κάνει αρνητική δήλωση σε αστυνομία και δικαστήρια αρνούμενος την εγκληματική του υπαιτιότητα στο σοβαρότατο τραυματισμό του νεαρού Νίκου με αποτέλεσμα η οικογένεια να ανεβαίνει παράλληλα με τον καθημερινό Γολγοθά για την υγεία του παιδιού και ένα δεύτερο επίπονο και ψυχοφθόρο δικαστικό Γολγοθά διεκδικώντας σε αστικά και ποινικά δικαστήρια την καταδίκη του υπαίτιου οδηγού και της ασφαλιστικής που τον καλύπτει και την πασιφανή και πολυπόθητη δικαίωση του Νίκου καθώς και την χρηματική αποζημίωσή του για να μπορέσει η οικογένεια να παρέχει στον Νίκο τις πολυέξοδες μα αναγκαίες θεραπείες για την καλυτέρευση της υγείας του.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.