Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
Μου φαίνεται ότι τείνω να γίνω ο Κάλχας*! Έγραψα στον «καβρό» της προηγούμενης εβδομάδας για τους Ρομά, ότι κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι δεν είναι εποχές για χρυσές δουλειές! Αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα κλοπών ήταν απανωτά. Ας προσέξουν λίγο οι υπεύθυνοι (Δήμος και Αστυνομία) γιατί το εμείς «μένουμε σπίτι» και έξω οι γύφτοι μας κάνουν νοικοκυραίους δεν θα τραβήξει για πολύ!
Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο της μείωσης των μισθών στο δημόσιο 50-60% (φυσικά ούτε οι συντάξεις θα γλιτώσουν, για τον ιδιωτικό τομέα καλύτερα να μην πω). Σας το είχα πει ότι η εξίσωση δεν βγαίνει (πάλι Κάλχας). «βοήθα Θε μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας» που έλεγε και ο αείμνηστος Ξυλούρης.
Θα πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε αυτό που οι κυβερνήσεις παγκοσμίως (και η δική μας φυσικά) λένε εμμέσως πλην σαφώς: Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να μην καταρρεύσουν τα συστήματα υγείας και όχι για την εξάλειψη της πανδημίας! Τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης μπορούν να μειώσουν τη μετάδοση του ιού και τους θανάτους αλλά θα ρίξουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση που θα πλήξει τα δημόσια έσοδα. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Αν δεν πεθάνουμε από τον κορωνα-ιό θα πεθάνουμε από τον αφραγκο-ιό!
Φυσικά στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Όσο μένουμε σπίτι και οι τηλεοράσεις μας παίζουν μόνο τον κορωνα-ιό οι μετανάστες μεταφέρονται. Θα ξυπνήσουμε σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη Ελλάδα…
Είπα τηλεοράσεις και θυμήθηκα πόσους γιατρούς έχω «γνωρίσει» τηλεοπτικά όλες αυτές τις μέρες! Συναγωνισμός για το ποιος θα βγει τις περισσότερες φορές στο γυαλί. Σε τι ποσοστό (όχι κρουσμάτων ή θανάτων) έχουμε φτάσει από πανεπιστημιακούς τηλεοπτικούς αστέρες άραγε;
Πάσχα χωρίς χωριό και ψητό αρνί το είχαμε καταλάβει. Πάσχα χωρίς Επιτάφιο και Ανάσταση όμως; Κάθε μέρα και χειρότερα. Ας ελπίσουμε ότι είναι πραγματικά για το καλό μας και ας ευχηθούμε ότι θα τελειώσει σύντομα.
Πάντως η ανάπτυξη της οικονομίας όταν θα λήξει όλη αυτή η ιστορία θα ξεκινήσει από τρία επαγγέλματα! Τους δικηγόρους (από τα διαζύγια), τους ψυχιάτρους (από το μένουμε σπίτι) και τους μαιευτήρες (αυτό δεν μπορώ να σας το εξηγήσω δημόσια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).
Ο συμπαθέστατος Σπύρος Παπαδόπουλος μας λέει μέσω του τηλεοπτικού spot ότι θα μείνει σπίτι! Αλλά την ώρα που μας το λέει εισέρχεται στο σπίτι απ’ έξω. Από πού έρχεσαι Σπύρο κι εμείς πρέπει να μείνουμε σπίτι;
Αυτά προς το παρόν. Καλή υπομονή και καλή τύχη σε όλους μας. Ραντεβού (Θεού θέλοντος και κορωνα-ιού επιτρέποντος) την ερχόμενη Δευτέρα.
ΚΑΛΧΑΣ- ΚΑΒΡΟΣ* (*Κάλχας-καβρός= ο κάβουρας τις μέρες του κορωνα-ιού, ο οποίος δίνει χρησμούς για τα μελλούμενα σαν τον μάντη Κάλχα της αρχαιότητας!!)
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ σε πολλά σημεία του δήμου Λοκρών την Κυριακή - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ
2ω πριν
Σύμφωνα με τις προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος, λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Μέσης & Χαμηλής Τάσης, παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους ακροατές-τηλεθεατές- χρήστες του διαδικτύου, ότι:
Λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Μέσης & χαμηλής Τάσης θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις κάτωθι περιοχές του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ:
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ , Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΤΡΟ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΙΑ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ,ΑΝΤ/ΣΙΟ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΚΤΕΟ ΛΟΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΙΤΣΑ, ΑΠΟ 10:00π.μ. ΕΩΣ 12:00 μ.μ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ (R-23) ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ), ΤΡΑΓΑΝΑ(ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ) ,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΚΑΜΑΓΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΦΑΛΑΡΗΣ,ΛΑΦΑΡ ΜΠΕΤΟΝ, ΜΑΡΤΙΝΟ , ΛΑΡΥΜΝΑ ,ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΛΑΔΙΑ EVOL , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΖΑ , ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΛΙΟ DIXAN-ΝΥΝ RAFALO, ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ( ΑΠΟ ΠΑΝΩ ) , ΓΡΙΑΓΓΕΛΟΥ A.E. , ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ( ΜΗΤΣΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , ΣΕΛΟΝΤΑ ΛΑΡΥΜΝΑ ,ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ , ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ , ΠΟΣΕΙΔΟΝ , ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ , ΚΤΕΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ , ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΜΠΑΤΣΟΣ , ΟΙΝΟΠΕΙΟΙΟ ΔΗΜΑΚΗΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ BOTINA ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ , ΚΕΡΑΙΑ COSMOTE ΛΑΡΥΜΝΑΣ , ΚΑΡΟΥΣΑΤΟΣ ΑΜΜΟΒΟΛΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ, ΜΑΣΚΑ ΓΚΡΙΤ ΕΠΕ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ FIBRALKO , ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ , ΜΟΝΑΔΑ ΜΠΡΕΚΟΥΛΆΚΗ , ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜΑΚΗ ,ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΑΝΑ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΡΑΝΤ. , ΚΤΕΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΤΑ Φ/Β ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΗΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00μ.μ. ΕΠΙΣΗΣ(R-26) ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΨΑΡΙΩΝ ΖΕΡΒΑΣ ,ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΔΑΛΙΑΝΟΥΔΗΣ , ΣΙΑΜΙΔΗΣ Φ/Β , ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ , ΙΧΘΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΚΛΑΒΑ ΣΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙ , OLIO MECANICA(ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ), ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΟΝΙΑΣ ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ , ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ KAI ΑΠΟ ΤIΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ , ΡΩΣΣΟΙ , ΒΙΒΟΣ , ΜΙΚΡΟΒΙΒΟΣ , ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΣΙΛΟΜΗΤΡΟΣ – ΤΑΝΤΟΣ , ΘΕΟΛΟΓΟΣ , ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ (ΚΟΓΙΟΝΟΥ , ΥΔΡΑΙΟΥ , ΚΑΡΑΜΙΤΖΟΥ), MONDO PORTA (ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΥΛΟΥ) , ΟΣΜΑΕΣ , ΜΑΛΕΣΙΝΑ , ΜΑΖΙ ,ΛΕΚΟΥΝΑ ΒΛΥΧΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 13:00π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00μ.μ.
Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες τεχνικές δυσκολίες να γίνει μικρή υπέρβαση .
Tη ΚΥΡΙΑΚΗ 19/07/2026 λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Mέσης και Χαμηλής Τάσης θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Σταυρό από 08.00-15.00 - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ
2ω πριν
1. Από ώρα 08:00 έως 15:00 στο Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ και συγκεκριμένα στο χωριό ΣΤΑΥΡΟΣ και στις οδούς: ΚΟΥΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και τμήμα της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες, μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις
ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.