Αποκλειστικό: Το πόρισμα για την μαύρη τρύπα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης! (φωτό)

lamianow
lamianow Add a Comment
2 Min Read

Λίγο πριν την εξέταση του πορίσματος για την μαύρη τρύπα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, το Lamianow.gr έχει στα χέρια του το πόρισμα των ειδικών επιθεωρητών και σας παραθέτει κάποια σημαντικά κομμάτια του. Το πόρισμα καταλήγει σε μια σειρά από παράνομες ενέργειες του τότε Ταμία που είχαν ως συνέπεια την πρόκληση ελλείματος ύψους 1.490.679,07!

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο τότε δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ είχε εκχωρήσει το σύνολο της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον τότε Ταμία-Λογιστή, γεγονός που έδινε απόλυτη διακριτική ευχέρια για την defacto διαχείριση του χρηματοοικονομικού τομέα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρ από τον ίδιο, ο οποίος μπορούσε λόγω και της συγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων του ταμία και του λογιστή στο προσωπό του να λειτουργεί και να δρα οιονεί ανεξέλεγκτα, τουλάχιστον όπως διεφάνη στον τομέα των επιχορηγήσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρ.

1 15

Σε άλλο σημείο του πορίσματος επισημαίνεται ότι ο ορκωτός λογιστής για τα έτη για τα οποία δεν έλαβε επιβεβαιωτικές επιστολές του Δήμου, ουδεμία επιφύλαξη εξέφρασε ως προς τα ποσά των επιχορηγήσεων ενώ οι εναλλακτικές μέθοδοι που εφάρμοσε δεν κατέστησαν ικανές να διαπιστώσουν το έλλειμα. Αντιθέτως βεβαίωσε το καλώς έχειν των αντίστοιχων ποσών.

2 83 7
4 6

Δείτε κατ’ αποκλειστικότητα από το Lamianow.gr κάποια από τα σημαντικά αποσπάσματα του πορίσματος καθώς και τον αναλυτικό πίνακα της υπεξαίρεσης κατά έτος…

5 7 6 6 7 6 8 5 9 4 diapistoseis episimansis pinakas1 pinakas2

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *