Απόγνωση και αυτοθυσία: Η viral φωτογραφία-σύμβολο της νέας μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/20 at 3:34 ΜΜ
1 Min Read
apognvosi

Ποιος έχει ξεχάσει, από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, το στιγμιότυπο της ηλικιωμένης γυναίκας σε απόγνωση, μπροστά από το σπίτι της που ήταν τυλιγμένο στις φλόγες, στο χωριό Γούβες; Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, του πρακτορείου SOOC, έκανε τον γύρο του κόσμου και παρομοιάστηκε με τον πίνακα «Η Κραυγή» του Μουνκ.

Από τη νέα, μεγάλη καταστροφή στην Πεντέλη έχει αναδειχθεί ήδη μια φωτογραφία σε σύμβολο, του Θανάση Σταυράκη από το Associated Press. Μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα αγκαλιάζει, ή πιο σωστά γραπώνεται από το διασώστη της, αν και άγνωστη παραμένει η τύχη της περιουσίας και του σπιτιού της.

Απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της και ταυτόχρονα ανθρωπιά, από εκείνους που ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τους πιο ευάλωτους απέναντι σε μια πυρκαγιά: Ειδικά άτομα της τρίτης ηλικίας που είναι πιο δύσκολο να μετακινηθούν και, σε κάποιες περιπτώσεις, αρνούνται πεισματικά να το κάνουν, σε μια απέλπιδη ίσως προσπάθεια να προστατεύσουν το βιος τους από τις φλόγες.

Δείτε τη viral φωτογραφία:

marieclaire.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content