Ανοίγουν για το κοινό – σήμερα Σάββατο 14/05 – τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago
Updated 2022/05/14 at 1:20 ΠΜ
2 Min Read

Η ΕΤΑΔ ενημερώνει πως από σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και να υποδεχτούν το κοινό.

Στις εγκαταστάσεις της Ιαματικής Πηγής Υπάτης λειτουργεί υδροθεραπευτήριο συνολικής δόμησης 2.680 περίπου τ.μ. με υπόγειους χώρους επιφανείας 1.264 τ.μ. Το κτίριο του υδροθεραπευτηρίου περιλαμβάνει λουτήρες πολυτελείας, που πλαισιώνονται από πολλές αίθουσες αναμονής και αναπαύσεως των λουόμενων. Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει συνολικά 80 λουτήρες μεταξύ των οποίων, λουτήρες πρώτης κατηγορίας, λουτήρες δεύτερης κατηγορίας, λουτήρες ειδικών θεραπειών και λουτήρες για πάσχοντες από βαριές δερματικές παθήσεις.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί επίσης κι εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού, επιφάνειας 187 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένη, η οποία λειτουργεί με ιαματικό νερό και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επίσης και Κυλικείο – Μπαρ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η θεραπευτική αξία των ιαματικών νερών των Λουτρών Υπάτης έχει μια μοναδικότητα, καθότι η συγκεκριμένη πηγή διαφέρει από τις άλλες ελληνικές ιαματικές πηγές ως προς τη φυσικοχημική σύσταση των νερών της.

Η Ιαματική Πηγή Υπάτης βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας στον δρόμο προς το Καρπενήσι, σε μια κατάφυτη περιοχή της πεδιάδας της Φθιώτιδας, δίπλα στους πρόποδες της Οίτης. Οι πηγές των λουτρών είναι γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. Τα νερά της πηγής των Λουτρών Υπάτης ανάβλυσαν μετά από μεγάλη σεισμική δόνηση το 427 π.Χ. Η οργάνωση των ιαματικών πηγών άρχισε από το 1805 ενώ το 1903 ήταν στην χώρα η μόνη άρτια οργανωμένη πηγή. Το 1960 κατασκευάστηκε και μπήκε σε λειτουργία ένα πρότυπο υδροθεραπευτήριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Έτσι, η ιαματική πηγή των Λουτρών Υπάτης πήρε την ιδιαίτερη εκείνη θέση ανάμεσα στις πηγές της χώρας μας, που είναι αντάξια της φήμης και της αξίας των ιαματικών νερών της.

Για το ωράριο λειτουργίας και την τιμολογιακή πολιτική καθώς και για νέα και ενημερώσεις για την Ιαματική Πηγή Υπάτης επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο www.loutraypatis.gr ή τηλεφωνείστε στα τηλέφωνα 22310 59526, 22310 59528.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content