Όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα και να της επιτεθούν

Απροστάτευτη βρέθηκε στα χέρια τριών ανήλικων μεταναστών που είχαν πρόθεση να την βιάσουν μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας! Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση ενός συναδέλφου της την γλίτωσε από τα χειρότερα.

Οι τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων, είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή!

Ωστόσο, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους ανήλικους. Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

πηγή : protothema.gr

Το συγκεκριμένο άρθρο σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα ellinikahoaxes ειναι ΨΕΥΔΕΣ. Σας παραθέτουμε την σχετική ανάλυση παρακάτω: 

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορήσαν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν αίσθηση, τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων, είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή.

Το είδαμε στο protothema.grnewsbomb.grsputniknews.grtribune.grpagenews.grpentapostagma.grelora.grstoxos.grel.greuropost.grdefencereview.grrighter.grnewsbreak.grhellas-now.com και πολλά ακόμη.

Τι ισχύει

Δεδομένης της έκτασης που πήρε το θέμα της υποτιθέμενης παραλίγο σεξουαλικής κακοποίησης νοσηλεύτριας από ανήλικους Αφγανούς, η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, ότι:

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν τρεις ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας του ΚΥΤ, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα, βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ. Οι τρεις ανήλικοι συνοδεύθηκαν στο γραφείο της νοσηλεύτριας από υπάλληλο του ΚΥΤ, ο οποίος και παρέμεινε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οπότε η νοσηλεύτρια ουδέποτε έμεινε μόνη με τους ανηλίκους όπως και ουδέποτε οι ανήλικοι κλείδωσαν την πόρτα. Δεν υπήρξε κανένα δείγμα παρενόχλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο υπάλληλος του ΚΥΤ που ήταν παρών“.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φερόμενο περιστατικό, απευθυνθήκαμε στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ), που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η ΥΠΥΤ διέψευσε τον ισχυρισμό μέσω γραπτής απάντησης που μας απέστειλε:

Αξιότιμοι,
Σε συνέχεια του ερωτήματος που διατυπώσατε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με αριθμ. πρωτ. εισ. 4.1/15604/18.09.2019, προς την Υπηρεσία μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία και να χαιρετίσουμε την προσπάθεια σας για τη διερεύνηση της εγκυρότητας των “ειδήσεων/πληροφοριών” που αναρτώνται και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και ειδικώς για τα ζητήματα που άπτονται των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών για τα οποία και έχει αρμοδιότητα η υπηρεσία μας.

Αναφορικά με διαδικτυακή ανάρτηση/πληροφορία σχετικά με φερόμενη/καταγγελόμενη επίθεση κατά νοσηλεύτριας εντός του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε το τμήμα Συντονισμού και Εποπτείας των
Περιφερειακών Δομών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, από τη Διοικήτρια του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου στις 12/09/2019, αναφορικά με το εν θέματι περιστατικό (κατόπιν ενημέρωσης από τη νοσηλεύτρια και έναν υπάλληλο του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου που ήταν παρόντες) “…
δεν υπήρξε περιστατικό “σεξουαλικής” επίθεσης τριών ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών κατά νοσηλεύτριας εντός των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου“.

Με εκτίμηση,

Για το Τμήμα Συντονισμού και Εποπτείας των Περιφερειακών Δομών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Τριανταφυλλιά Ιψαραλέξη”

Τέλος, επικοινωνήσαμε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και ενημερωθήκαμε πως Oι τρεις ανήλικοι πήγαν να εξεταστούν. Η νοσηλεύτρια τους είπε να φύγουν και εκείνοι αρνήθηκαν. Προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση αλλά δεν προσπάθησαν να κλειδώσουν την νοσηλεύτρια, ούτε της επιτέθηκαν“.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως “ανήλικοι μετανάστες προσπάθησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spot στην Ορεστιάδα”, καταρρίπτεται.

You may also like

1 Comment

  1. ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ…….ΑΠΛΟ…..!!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΗΝΥΓΑΝΕ ΣΚΥΛΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ…..!!!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in:ΕΛΛΑΔΑ