Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

agrotiko syllogo fth

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΑΣ Φ/ΔΑΣ εκφράζει την συμπαράσταση και την απόλυτη στήριξή της  στα δικαία αιτήματα και στον αγώνα των εργατών της  ΛΑΡΚΟ που εδώ και ένα χρόνο δίνουν παλικαρίσια μάχη ενάντια στα σχέδια κλεισίματος και ξεπουλήματος μιας τόσο σημαντικής και ιστορικής επιχείρησης στην οποία εργάζονται πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, και που ολόκληρες περιοχές και χωριά έζησαν και ζουν από την παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου και των μεταλλείων.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με τον αγώνα τους δεν υπερασπίζονται μόνο την επιβίωση τη δική τους και των οικογένειών τους, υπερασπίζονται τα χωριά και ολόκληρη τη περιοχή τους από οικονομικό μαρασμό,  υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού μας να επωφελείται από τις παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων όλης της χώρας.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

Εμείς ως Ομοσπονδία θα είμαστε δίπλα τους, όποτε, όπως και με όποιο τρόπο χρειαστεί.

ΤΟ Δ.Σ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες  περιοχές, όλους τους συναδέλφους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες πλημμύρες σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Παρασκευή  16 Οκτώβρη στις 11 π.μ.

Οφείλουμε να πιέσουμε ώστε να μην μπει για μια ακόμα φορά το ζήτημα στο συρτάρι, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να μην ξαναζήσουμε δυσάρεστες επαναλήψεις τέτοιων καταστροφών που μπορεί να στοιχήσουν και ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε επίσης  σε συγκέντρωση υπογραφών-στήριξης των δίκαιων αιτημάτων κάθε κάτοικο πληγείσας περιοχής ή όμορης, ως επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

– Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών παραγωγής, φυτικού και ζωικού (μελισσοσμήνη κ.λ.π.) κεφαλαίου και η αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου και του χαμένου εισοδήματος χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια. Σ’ αυτή την κατεύθυνση να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε γεωτεχνικό προσωπικό σε υπηρεσίες όπως ΕΛΓΑ, Περιφέρεια κλπ.

– Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληττόμενων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια.

-Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις να δοθούν χωρίς καμιά προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ.

– Να αποζημιωθούν στο 100% και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για καθαρισμό και αποκατάσταση κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας, άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού, εργαλείων, αυτοκινήτων, οικοσκευών, αγροεφοδίων, ζωοτροφών, κυψελών και εμπορευμάτων στους πληγέντες.

– Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.200€ με προσαύξηση 200€ για κάθε παιδί, σε κάθε νοικοκυριό, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, όπως είναι οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο, οι καταστηματάρχες με ζημιές στα μαγαζιά τους.

– Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των αγροτών και των υπόλοιπων πληγέντων της περιοχής σε Εφορία, Δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ – ΟΓΑ – ΟΑΕΕ – ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη για αγρότες και μικροεπιχειρήσεις.

– Διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια, αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης στους πληγέντες.

– Να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για την αποκατάσταση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση.

– Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.

– Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα με προτεραιότητα τα έργα που σχετίζονται με την κατασκευή του Ε65 και του σιδηροδρομικού δικτύου για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Σπερχειό σε όλο το μήκος της κοίτης του με γενναία χρηματοδότηση. Αντίστοιχα να γίνουν έργα αποστράγγισης στην πρώην λίμνη Ξυνιάδας και να αποκατασταθεί το αρδευτικό δίκτυο Λιανοκλαδίου με σύγχρονους κλειστούς αγωγούς άρδευσης, ολοκληρώνοντας και τον “στοιχειωμένο” αναδασμό.

ΤΟ Δ.Σ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
6 Comments
 • Ξεχνάς φίλε μου,ότι ο Σταϊκούρας και να χάσει 1000. Ύφους από τη Λαρκο,Κλάιν μαίν,οι 30.000 θα γίνουν 29.000.Οι υπόλοιποι που χαροπαλευουν μεταξύ τους για 10 και 20 ψηφους ειναι αναγκασμένοι να παίξουν το ρόλο του καλού.Θα μας πουν ότι ο γαιδαρος πεταει και ότι ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση.

 • Μα δεν καταλαβαίνεις φίλη Ιωαννα.Οι βουλευτες τους κλείνουνε το μάτι.Μια δεξαμενή χιλιάδων ψήφων ειναι αυτή η εταιρεια.Στα παπάρια των βουλευτών ποιος θα τους πληρωνει,αν έχει μέλλον μια χρεωκοπημένη εταιρεία.Αυτοι πρέπει να φανούν καλοί με τους εργαζομενους που ψηφίζουν στη Φθιωτιδα,τρώγοντας τα λεφτά του φορολογουμενου που όμως ψηφίζει ,στην Καβαλα,στην Σπάρτη στο Ηράκλειο κλπ.Στο σημείο αυτό θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Σταικουρα.Παροτι Φθιωτος,έτρεξε την διαδικασία της πωλησης,βάζοντας υπεράνω,το Εθνικό συμφερον και την κοινή λογικη,από το πολιτικό κόστος.Το κλείσιμο κάθε ζημιογόνου εταιρείας ειναι μονοδρομος,αρκετά περάσαμε με τον κάθε Τόμσεν και την κάθε Δρακουλεσκου.Και δεν θελουμε να τα ξαναπερασουμε

 • Η ΛΑΡΚΟ ειναι η καλύτερη αποδειξη,γιατί αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτε να ορθοποδήσει.Θα πληρώνει πάντα αδρα τεμπέληδες και κοπριτες,θα πριμοδοτεί πλουσιοπαροχα λίγες συντεχνίες,και ο πολύς κόσμος θα ξεζουμίζετε οικονομικά,για να τα τσεπώνουν οι ιερές αγελάδες.Περπαταμε στους δρόμους και βλεπουμε εκατονταδες κλειστά καταστηματα.Ποσοι ανθρωποι έχασαν σιωπηλά την δουλειά τους??Χωρις φωνές,με αξιοπρεπεια,.Για αυτούς δεν νοιάστηκε ο φερλεπις βουλευτής της ΝΔ,που πρότεινε στη Βουλη,όσοι χάσουν την δουλειά τους στη Λαρκο να διοριστούν στο Δημοσιο!!Αυτοι ειναι οι άλλοι Έλληνες οι κατώτεροι,οι Β διαλογης.Κοινωνικο δίχτυ ασφαλειας για αυτούς που παίρνανε 50000 το χρονο και στον Καιαδα αυτοί που παίρνανε 500 και εάν τον μήνα.

  • Πριν 2 μήνες έκλεισε η επιχείρηση που δουλευω και είμαι άνεργος.Ειμαι απόφοιτος Ανώτατης Σχολης,με ειδίκευση στα Οικονομικά και την πληροφορική.Δηλαδη εάν ο σκαφτιάς από την Λαρκο έχει τα προσόντα να προσληφθεί στο Δημόσιο,μήπως εγώ πρέπει να προσληφθώ στη NASA??Εαν υπάρχουν τέτοιοι βουλευτες πατερούληδες είμαι σίγουρος ότι δεν γλιτώνουμε 4το μνημόνιο.

 • Η ΛΑΡΚΟ έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολλα χρόνια,διότι όχι μόνο δεν προσφερει κερδος στην χώρα,αλλα αντιθετα,παράγει μόνο ζημιες.120.000 ευρώ την ημέρα!!!Ξεχωρα τα χρέη προς την ΔΕΗ που ειναι δισεκατομυρια.Αυτοι λοιπόν τσεπώνουν κατά μέσο όρο 44.000 τον χρόνο,και εμείς οι μακακες οι φορολογουμενοι ,τους πληρώνουμε τις ζημιες για να κάνουν πάρτυ με τα δικά μας λεφτά.Φοβουνται λοιπόν οι κηφηνες,ότι αν πωληθεί σε ιδιωτες,το πάρτυ θα σχολασει και έχουν ξεσηκώσει τον τόπο.Θα ξεχάσουν και τα μπονους και την λουφα,και βασικά ότι πολλοί θα φύγουν,διότι ειναι υπεραριθμοι,καθότι μπήκαν μέσω βουλευτών,ως βύσματα και διαβιούντων ως κοπρίτες.Και το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Η ΛΑΡΚΟ πωλεί τον τοννο το νικελιο 11500 ευρώ και το κόστος παραγωγης ειναι γύρω στα 20000!!!!!!ΕU.Πραγμα που σημαίνει ότι αν πωληθει,με τα λεφτά που θα γλιτώσουμε,θα χτίζαμε 12 νέα νοσοκομεία,η 45 καινούργια γυμνάσια η σχολεία.ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ.

 • ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΕΑΝ Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΧΡΩΣΤΑ ΤΑ ΜΑΝΝΟΚΕΦΑΛΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠ΄ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΗΤΟΙ ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΠΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΑΡΘΡΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΛΔ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ.
  ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ -ΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *